Anàlisi D'Una Película: Germinal

Páginas: 7 (1588 palabras) Publicado: 14 de mayo de 2012
Treball història: anàlisi d’una pel·lícula
GERMINAL


1. Identificació i presentació

La pel·lícula de Germinal prové d’un gènere de drama històric, ja que ens relata la crua contraposició que existeix entre el món de la classe obrera i el de la classe burgesa, descriu les dificultats que tenen la gent obrera per sobreviure durant el segle XIX.
El director d’aquesta pel·lícula ésClaude Berri, apart de ser director, també es dedicava a produir cine francès. Prové d’una família d’origen francès de religió jueva. Berri “no esperava cap homenatge com productor per saber-hi que era el millor productor de Europa”. Com a director va fer moltes pel·lícules, però unes de les mes importants, apart de Germinal van ser: Jean de Florette i la Venganza de Manon. Com a productor també vafer grans èxits com Tess, La reine Margot o la saga de pel·lícules de Astérix i Obérix.
Uns dels actors principals és Renaud (Etienne Lantier) que va ser un cantautor francès que es va definir a ell mateix com “un cantant molest”. També va actuar en algunes pel·lícules. Els seus ideals han sigut sempre d’esquerra, encara que varies cançons tenen un clar missatge anarquista.
Gérard Depardieu(Maheu) és un altre del protagonistes. És un actor nascut a França procedent d’una família numerosa amb escassos recursos econòmics. Va deixar l’escola i es va dedicar al teatre. A aparegut també amb pel·lícules com Astélix i Obélix i el Comte de Montecrist.
Judith Henry (Catherine Maheu), nascuda en Nueva York. És una artista que utilitza les histories reals per a escriure els seus llibres.
Mioumiou (Maheude) es el nombre artístic de Sylvette Herry, actriu francesa que va actuar en diferents pel·lícules alguna d’elles son: La Cavele i Tendre Dracula.
El guió d’aquesta pel·lícula esta inspirat en la obra del escriptor francès Emile Zola i publicat en 1.883. La pel·lícula és una adaptació extremadament fidel a la novel·la original.
Emile Zola es considerat el major representat delNaturalisme.
Va tenir un paper molt rellevant en la literatura francesa ja que es va implicar en el cas Dreyfus, militar francès d’origen jueu culpat falsament d’espia. Va publicar el diari L’Aurore el famós Jo acuso (carta al President de la República) que va fer que el procés tingués un brusc gir, ja que el verdader traïdor (el que va espiar) va ser el comandant Walsin Estherházy. Aquet exemplarva ser llegit per tot el món i el President li va condemnar un any de presó, que el seu amic escriptor Octave Mirbeau va pagar. Tot aquest procés li va costar el exili a Londres.
Al seu retorn, Alfred Dreyfus es condemnat y Zola escriu només tornar. Mai es va penedir de defensar a un innocent, i avui mereix l’admiració de la majoria.

2. La trama argumental i els personatges.

La formade vida dels miners en el segle XIX.
Al principi de la pel·lícula va arribar Etienne Lampier un obrer que buscava treball, aquest aconsegueix entrar a treballar en la mina a causa de la mort d’un dels miners. Allà coneix a la família Matheu i se’n va a viure amb ells, ja que ells necessitaven algú més que portés diners a casa.
Els miners vivien en pèssimes condicions, treballaven molt per pocsdiners, el treball era molt arriscat, a les mines es produïen moltes fugues de gasos, els nens a partir dels 8 anys ja podien treballar, etc.
Demanaven diners a la noblesa, però aquest es negaven i li donaven roba o menjar. També demanaven menjar al comerciant del poble, però com no ho feia ho intercanviaven per roba.
Etienne decideix posar-se d’acord amb el director de la mina perquè millori lescondicions de treball, però aquest diu que no perquè sinó perd diners. Els miners llevat tot el que treballaven no tenien prou diners per menjar i llavors van decidir fer vaga.
Van sorgir nous moviments revolucionaris i com a cap estava principalment Etienne i per avall el senyor Maheu.
Hi havia un conflicte entre la gent del poble, ja que hi havia gent que treballava en una mina propera,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Pelicula Germinal
  • Germinal pelicula
  • PELÍCULA GERMINAL
  • germinal la pelicula
  • Pelicula Germinal
  • Germinal La Pelicula
  • Pelicula: Germinal
  • Germinal la pelicula

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS