Análisis De La Iglesia De San Lorenzo (En Catalán)

Páginas: 3 (677 palabras) Publicado: 30 de septiembre de 2012
ESGLÉSIA DE SAN LORENZO DE FLORÈNCIA

A) Documentació general.

L’església de San Lorenzo, construïda entre 1421 i 1470 i ubicada al centre històric de la ciutat de Florència, és un dels exemplesmés significatius de l’arquitectura del Quattrocento italià. El seu autor fou l’arquitecte italià Filippo Brunelleschi (1377-1446), iniciador de l’arquitectura renaixentista i autor, entre d’altres,de la cúpula de Santa Maria dei Fiore i d’esglésies i palaus urbans a la mateixa ciutat de Florència. L’edifici que estem comentant està construït amb pedra i estuc i, pel que fa al seu sistemaconstructiu, en part és voltat i, en part, arquitravat.

B) Anàlisi formal.

L’edifici està suportat per columnes molt esveltes d’ordre corinti amb el fust llis i capitells que s’allarguen en fragmentsd’entaulament. Els murs laterals del temple tenen un seguit de pilastres corínties adossades que culminen en un entaulament. Pel que fa als elements suportats, cal destacar, en primer lloc, l’úsd’arcs de mig punt. Pel que fa al tipus de coberta, cal destacar que la nau central disposa d’una coberta plana decorada amb cassetons quadrats mentre que les naus laterals estan cobertes amb voltes dequatre punts. Finalment, el creuer està cobert amb una cúpula semiesfèrica sostinguda per petxines.
Pel que fa a l’espai exterior, l’església de San Lorenzo es troba integrada plenament dins l’espaiurbà. És un edifici de dimensions mitjanes i poca alçada, dominat per l’horitzontalitat. La façana, inacabada, és d’una gran simplicitat. L’edifici, en general, destaca per un aspecte de gran austeritatdecorativa. Pel que fa a l’interior, destaca la planta, de creu llatina però quasi basilical pel fet de tenir un transsepte molt curt, inspirada en la de les antigues basíliques paleocristianes. Estracta d’un interior lluminós gràcies a la presència de grans finestrals en el pis superior i d’òculs a les naus laterals. La nau central es troba flanquejada per columnes té una amplada que és...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • renacimiento iglesia de san lorenzo
  • iglesia san lorenzo de turin
  • Iglesia San Lorenzo
  • San Carlos De Las Cuatro Fuentes
  • san lorenzo
  • San Lorenzo
  • San Lorenzo
  • san lorenzo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS