Análisis Locke

Páginas: 2 (430 palabras) Publicado: 9 de junio de 2013
Análisis de un párrafo de Locke
Podríem anomenar al text que em dispose a analitzar: L’essència de les espècies; forma part de la contra argumentació al problema del significat compartit feta perLocke. Cimenta aquest discurs en tres punts els quals analitzarem al llarg del text, aquests són: la relació (intrínseca) entre el terme essència i espècie i el criteri de similitud.
En primer lloc,per tal de reconstruir l’argumentari de Locke hem d’explicar els termes esmentats al paràgraf anterior. L’essència fa referència a les idees abstractes ,i les idees abstractes són la solució queplanteja al problema del significat compartit; el qual és donat pel problema comunicatiu a l’internisme de l’autor. D’aquest hem d’entendre que si tot el món tenim idees distintes donades per lesinterpretacions i construccions que fem a partir de l’objecte -la realitat-,no coneixem el món sinó la idea que tenim d’ell - internisme-. El problema comunicatiu sorgeix en el moment en què, durant unaconversa, els participants parlen d’una mateixa idea però tenen consideracions ben distintes. Per a exemplificar a Locke, establim el següent escenari de possibilitats: es troben en una mateixa taulaStanley Kubrick, la mare de Marlon Brando i qualsevol estudiant de la classe; tots tres estem parlant de la idea que tenim de Marlon Brando. El director que el va dirigir en Apocalypse Now té una idead’ell com un personatge controvertit i egocèntric, la mare que el va criar el mirarà en tendresa, mentre que nosaltres el veurem com l’actor que va reinventar la forma d’actuar del personatge mascul·lí.Moltes de les consideracions que facen els altres seran alienes a nosaltres, per tant no compartirem el significat.
En conseqüència, segons l’autor, assolirem la generalitat quan separem elssignificats de la contingència del món exterior: temps i lloc. Aquesta abstracció sí que donarà la possibilitat als homes de que una mateixa idea, siga representada per més d’un individu. L’ESSÈNCIA és...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Análisis crítico sobre el pensamiento john locke
  • analisis the hurt locker
  • Analisis critico jhon locke
  • Locke
  • Locke
  • Locke
  • lock
  • Lock

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS