analfabetisme

Páginas: 4 (862 palabras) Publicado: 13 de mayo de 2014





Índex









INTRODUCCIÓ


L’analfabetisme és una expressió de pobresa, a nivells molt elevats. Aquests nivells de pobresa tan elevats els trobem als països menysdesenvolupats. Alguns indicadors de desenvolupament són enganyosos, ja que un país pot posseir riqueses com el petroli, però tenir un gran índex de pobresa entre la seva població. Per determinar eldesenvolupament humà que trobem en els països em de tenir en compte l’esperança de vida, el percentatge de persones que estan escolaritzades, el percentatge de adults que saben llegir i escriure, i els bensdel país en concret. Entre els països amb el desenvolupament més baix trobem l’Índia, Nova Guinea, Centre Àfrica, etc. Aquests països també tenen altres problemes com la subalimentació, el creixementdels nins, la fam, governs autoritaris i democràtics, superpoblació, malalties, conflictes civils, etc.





L’ANALFABETISME





L’analfabetisme és la incapacitat de llegir i escriure,que es deu generalment a la manca d'aprenentatge. Aquesta incapacitat és un dels problemes més agreujats en moltes societats subdesenvolupades com poden ser Guinea, Tanzania, Zambia, Sierra Leona,Zimbabue i Liberia a Àfrica, Nicaragua, Guyana, Haití i El Salvador a Llatinoamèrica, Laos, Afganistan, Yemen i Nepal a Àsia. Avui dia hi ha al voltant de 774 milions d'adults analfabets, persones queno saben llegir ni escriure i 75 milions de nens que no tenen accés a cap tipus d'educació en tot el món.










CAUSES

L'analfabetisme apareix com a resultat de la falta d'educació,mals nivells de qualitat o alts nivells d'abandonament escolar. La manca d'educació es pot deure a la manca de centres educatius i a la necessitat de treballar a primerenca edat. Aquestes causesvenen donades per la problemàtica social i econòmica que afavoreix l’alt nivell de desemparament escolar.



CONSEQÜÈNCIES

Aquesta problemàtica té conseqüències socials, com la marginació i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS