Analgesia, placebo y dolor

Páginas: 5 (1075 palabras) Publicado: 20 de diciembre de 2014
Introducció (títol)
ANALGÈSIA: és possible a través de la hipnosi o del placebo?
Nosaltres vam escollir aquest treball perquè ens semblava interesant veure com el placebo i la hipnosi feien d’analgèsic.
Analgèsia (definició)
L’analgèsia és l’absència de dolor.
Analgèsic (que és?)
Mètode o substància mèdica o paramedica utilitzat per a la reducció del dolor. Un exemple de substànciamèdica seria el paracetamol, i com a paramedica seria l’estramoni (planta tòxica utilitzada en forma de pols, només receptada per gent especialitzada com els metges).
Com a exemple de mètode que redueix el dolor tenim la hipnosi i el placebo, els quals després seran explicats.
Bases biològiques de l’analgèsia
APUNTS
Hipnosi
http://www.institutoericksonmadrid.com/que-es-hipnosis
Primer de tots’ha de tenir en compte que la hipnosi depèn del grau de suggestió de la persona (si tu no vols ser hipnotitzat no podràs ser hipnotitzat).
És un estat de focalització de l’atenció conscient amb una dissociació momentània que permet accedir a habilitats inconscients, encara que aquestes siguin considerades habitualment inaccessibles.
Hi ha una gran relaxació corporal i muscular, que permet l’accés afuncions del parasimpàtic com la capacitat de controlar la sensació de dolor, entre d’altres.
Fins i tot, aquest mètode s’ha arribat a utilitzar en cirurgia en substitució a l’ús de l’anestèsia. L’any 1843, el metge John Elliotson ja va utilitzar aquest mètode aconseguint poder fer operacions en una època on encara no s’havia descobert l’anestèsia.

Bases biològiques de la hipnosi
En lacondició d’analgèsia hipnòtica del mateix estudi (Crawford et al., 1993), només les persones hipnotitzables van mostrar un increment de l’activitat bilateral en el còrtex frontal, així com en el sematosensorial. S’han observat increments frontals similars durant suggestions hipnòtiques per la modulació del dolor en investigacions posteriors amb PET (Rainville, 1998; Rainville et al., 1999; Wik etal., 1999) y SPECT (Heinrichs et al., 1997). Interpretem l’increment de flux sanguini cerebral en la regió frontal anterior com un reflex de l’ocurrència de major processament inhibitori i activitat supervisora en aquesta regió durant l’analgèsia hipnòtica. Aquesta investigació suporta la idea que l’analgèsia hipnòtica implica el sistema supervisor de control atencional (Hilgard, 1986) de l’escorçafrontal anterior en un circuit topogràficament específic de feedback inhibitori, que coopera en la regulació de les activitats talàmic-corticals.

Placebo
L’efecte placebo és el nom donat a l’efecte terapèutic de millora o de disminució de dolor pel simple fet d’administrar una substància inert per l’organisme. No ha de obligatòriament un fàrmac, qualsevol mètode que disminueixi el dolor sensetenir una acció directe es considera un placebo.
L’efecte placebo té dos mecanismes d’acció: El psicològic i el neurobiològic.
Dins de l’efecte psicològic, tenim moltes maneres d’influir en l’efecte placebo, com la recompensa que rep el pacient, el seu nivell d’aprenentatge i de memòria, igual que l’ansietat i la seva motivació. Però els més importants que tenim són les expectatives i elcondicionament.
Les expectatives que tenen els pacients envers els resultats del tractament és un dels grans influents alhora de veure l’eficàcia del tractament. El condicionament és l’altre mecanisme principal. L’associació que es produeix entre els efectes d’un fàrmac actiu i la de l’estímul neutre són un dels altres responsables del seu èxit.http://www.elmundo.es/elmundosalud/2005/08/25/dolor/1124984034.html
http://www.tecnologiahechapalabra.com/salud/miscelanea/articulo.asp?i=2417

Bases biològiques del placebo
Un estudi de l’any 2005 va demostrar que l’efecte del placebo no és només psicològica, sinó que també és física.
La majoria de les investigacions ens demostren que la neurobiologia de l’efecte placebo es produeix pels mecanismes opiacis i no opiacis. L’efecte del placebo...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Dolor, Placer Y Placebos
  • Dolor y analgesia
  • Sistema de supresion del dolor (analgesia) en el encefalo y la medula espinal
  • Dolor sedación y analgesia en el paciente
  • Placebo
  • Analgesia
  • Placebo
  • placebos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS