Analisi Conte Ventafocs

Páginas: 11 (2546 palabras) Publicado: 20 de diciembre de 2012
INDEX

Introducció……………………………………………………………………………pàg.2

Anàlisis dels personatges femenins ……………………..pàg. 3-4

Anàlisis dels personatges masculins……………………… pàg.4-5

Anàlisi d’altres personatges………………………………………….pàg.5

Anàlisis general………………………………………………………………..pàg.6

Conclusió……………………………………………………………………….pàg. 6

Bibliografia…………………………………………………………………….…pàg.7

Introducció
Hem escollitel conte popular de La Ventafocs per fer l’anàlisi sobre trets sexistes i masclistes en els contes infantils.
La Ventafocs es una noia bonica i bondadosa. Ella vivia amb el seu pare, però aquest es va casar amb una dona molt cruel, que tenia dues filles mes o menys de l’edat de la Ventafocs. Quan el pare de la Ventafocs va morir, la madrastra obligava a la Ventafocs a fer totes les feines decasa, privant-li del paper que li corresponia dins el nucli familiar. El rei del poble va proclamar un ball per trobar parella al seu fill (depèn de la versió es donen tres balls), totes les noies del poble hi estaven invitades, però la madrastra no volia que la Ventafocs hi anés. Així que li va imposar dues proves (en la versió de Disney neteja tota la casa) que si les superava podia anar al ball,però tot hi superar-les la madrastra va prohibir a la Ventafocs a anar-hi. Però el dia del ball va aparèixer la seva fada padrina, li va fer una carrossa amb una carbassa, va convertir uns ratolins amb cotxers i li va fer un preciós vestit de seda, amb unes sabates de cristall. Però l’encanteri sol duraria fins a les 12 de la nit. La Ventafocs va anar al ball, el príncep es va enamorar d’ella i vanballar tota la nit, però quan van tocar les dotze la Ventafocs va sortir corrents, deixant darrera seu una de les seves sabates de cristall (en les versions de tres balls, perd la sabata en el tercer ball). El príncep la va trobar i va manar que totes les noies del poble se la provessin. En la versió alemanya les germanastres proven d’enganyar al príncep, una tallant-se un dit del peu i l’altrael taló, per tal de que els hi entres la sabata, però un ocellet informa al príncep sobre l’engany. La Ventafocs era la única noia del poble a la que la sabata li anava a la perfecció. La Ventafocs es va casar amb el príncep i mai més va haver de fer feines de casa.
Aquesta es una història sobre rivalitats fraternes i el triomf del febles sobre els que abusen d’ell/a.
Sobre l’origen del nom“Ventafocs” hi ha diferents versions. Alguns diuen que es perquè dormia damunt les cendres, ja que estaven calentes. Altres versions diuen que era per que es passava molta estona a la vora del foc i se li emmascarava la cara, en totes dues versions el sobrenom li posen les seves germanastres per riure’s d’ella. En la versió de Walt Disney li diuen Ventafocs quan encara es una nena i encara no s’haviaconvertit en la dona de fer feines que era.
El conte, originari de la Xina, té centenars de versions arreu del món. A Occident, les versions més conegudes són la de Charles Perrault (que al seu torn està basada en una traducció de Giambattista Basile anomenada "La gatta Cennerentola" o la gata ventafocs), i la dels Germans Grimm. Com a versió estàndard moderna però, destaca la narrada a lapel·lícula d'animació de Walt Disney del 1950. La versió catalana més comuna que ha estandarditzat el nom de Ventafocs per a aquest personatge en aquesta llengua és la recollida per Joan Amades.
Per fer aquesta anàlisi ens basarem en la versió de Walt Disney de 1950 i amb algun tret interessant d’altres versions.

Anàlisis dels personatges femenins.
Totes elles (menys la fada padrina) es troben a casa,a cap d’elles se’ls dona la possibilitat de treballar fora de casa, ja que el lloc de la dona es la llar.
La Ventafocs: El personatge de la Ventafocs esta representat per un personatge, prototip de les virtuts domèstiques: paciència, humilitat (virtuts que podrien representar com universals i no tant sols domèstiques) i masoquisme, amb unes característiques facials massa perfectes i un...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Analisi de conteido
  • analisi
  • Analisi
  • Analisi
  • analisi
  • analisi
  • analisi
  • Analisi

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS