Analisi De La pelícuLa "El Ladrón De Bicicletas"

Páginas: 5 (1239 palabras) Publicado: 15 de abril de 2012
ANÀLISI D’UN FILM
Vittorio de Sica, Il ladri di biciclette

Nom: Angélica Marchi MartínezCurs:2n Batxillerat AAssig: Cultura AudiovisualProf: Carme EstévezData: 15/03/2012 |

Vittorio de Sica, Itàlia, 1948

FITXA TÈCNICA

TÍTOL: Ladrón de Bicicletas (Il Ladri di Biciclette)
NACIONALITAT I ANY: Itàlia, 1948
DIRECTOR/A : Vittorio de sica
ACTORS I ACTRIUS: Lamberto Maggiorani(Antonio Ricci),
Enzo Staiola, (Bruno Ricci), Lianella Carell (Maria Ricci), Vittorio Antonucci (El lladre), Giulio Chiari (El rodamón), Elena Altieri (La dona caritativa), Carlo Jachino (Un rodamón), Michele Sakara (Secretària de l’organització caritativa), Emma Druetti, Fausto Guerzoni (Actor aficionat)
GUIÓ:  Adolfo Franci, Cesare Zavattini, Gerardo Guerrieri, Oreste Biancoli, Vittorio De Sica.(Basat en la novel·la Il ladri di biciclette de Luigi Bartolini)
MUNTATGE: Eraldo Da Roma
PRODUCCIÓ: Produzioni De Sica
MÚSICA: Alessandro Cicognini
FOTOGRAFIA:  Carlo Montuori
DURADA: 93’
GÈNERE: Drama
SIPNOSIS
A la Roma de la Post Guerra, Antonio Ricci, un obrer de classe baixa a l’atur, troba un senzill treball pegant cartells a condició de que tingui una bicicleta. Aquesta bicicletas’ha vist en la necessitat de ser hipotecada per la seva dona, Maria, que la recupera hipotecant els seus llençols de llit per aconseguir un mitjà de treball per al seu marit. L’esperança d’Antonio havia crescut. La seva família com moltes altres en aquella època, viu durament aquella crisi, fins al punt de que el seu fill, només un nen, treballi com un adult i com a jornaler fora de casa. Aquesttreball que ha aconseguit l’Antonio representa l’esperança en un futur digne, amb menjar, roba sense tants sofriments i sacrificis.
ESTRUCTURA NARRATIVA/ ARGUMENTAL
L’Argument d’aquesta pel·lícula comença en una situació decadent de la postguerra. Roma, segona postguerra, Antonio Ricci un obrer que està a l’atur troba un senzill treball pegant cartells (fet que ja era un gran assoliment , en unasituació on el treball escasseja). Però per realitzar-ho, necessita tenir una bicicleta, L’única bicicleta que ell obtenia estava hipotecada per la seva dona que va haver d’hipotecar els seus llençols de llit per recuperar-la i donar-li una nova esperança de vida al seu marit.
Desafortunadament el primer dia del seu nou treball li roben la seva bicicleta mentre pegava un cartell de cinema, totguiat per la fam i la misèria que s’estava vivint. Antonio persegueix al lladre de la bicicleta sense obtenir cap resultat. Decideix llavors, denunciar el fet a la policia, però aviat s’adona de que ells no l’ajudaran a trobar-la. Desesperat busca ajut amb un company de moviment que a la seva vegada mobilitza als seus amics. Al matí Antonio, els seus companys i el seu fill, Bruno busquen la bicicletane molts llocs; entre ells on normalment van a parar els objectes robats. Però, no hi res a fer, és probable que la bicicleta no la torni a veure mai més. Molt desesperat Antonio busca ajut en una vident que simplement l’acaba prenen el pèl i traient-li diners que ell no tenia. Després veu la seva bicicleta a un vell rodamón,que persegueix i assetja per saber alguna cosa de la identitat dellladre, però aquest no li diu res i fuig. A la tornada a casa, el pare està molt neguitós i li dóna un cop al seu fill que s’enfada molt amb ell. Antonio s’adona de que és un nen i intenta arreglar-ho invitant al seu fill a menjar. Quan es troben al tramvia per tornar a casa seva Antonio comença a sospesar el fet de robar ell una bicicleta que no estava vigilada per ningú i li demana al seu fill quemarxi per què no el vegi. Finalment el fill no marxa i presència com el seu pare agafa una bicicleta que no és la seva i és perseguit per molta gent. Aquesta gent acaba per agafar-ho i quan volen enviar-lo a la presó per lladre els plors i la mirada del seu fill salven al pare. Finalment Antonio ara es troba novament com abans però amb la vergonya de haver-s’hi posat a l’altura del lladre de la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Pelicula Ladron De Bicicleta
  • Análisis Película El Ladrón De Bicicletas
  • Comparación de películas ladron de bicicletas y ciudadano Kane
  • Ladron de bicicletas
  • Ladron de bicicletas
  • El ladron de bicicletas
  • Ladron De Bicicleta
  • Ladron De Bicicletas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS