Analisi del riesgo tras el accidente de Fukushima

Páginas: 2 (442 palabras) Publicado: 30 de mayo de 2013
 Anàlisi del risc
1. Què és el perill i què és el risc. Per què?
El perill es un imprevist, es tracta de la materialització d'un risc, per tant el perill esinherent a tot i te sentit en si mateix, es tracta de un fet objectiu y racional que te unes causes i uns efectes, existeix per si sol per la capacitat de poder ser demostrat. En conseqüència , el perillal existir i ser inherent a tot, es prevé. S'ha demostrat que es danyi i per tant perillós, i per aquest motiu es veu regulat per els tecno-experts que intenten minimitzar qualsevol perill. En canviel risc no te cap tipus de quantificació o demostració directa i científica, es la percepció de un determinat perill, i matemàticament es considerat com la probabilitat per la magnitud del dany, no esinherent en conseqüència, m’entres que el perill es prevé el risc no. Per tant el risc no es res mes que una construcció política, social, econòmica....no existeix, i aquest esta regulat per el seuefecte en la societat per els socio-experts.
2. Com s’entén la construcció del risc en el tema escollit?
En el tema escollit, es a dir, l'energia nuclear, el risc es construeix en primer lloc enbase a un incident, això per si sol ja proporciona certa afectació social negativa i ja s’adquireix una percepció determinada, la por. En segon lloc la desinformació que la població pateix sobre aquestaenergia per motius tècnics fa que la percepció del risc augmenti, i esdevé la por a lo desconegut. Per últim les diferents tergiversacions, incoherències i punts de vista, dels medis de comunicació iles especulacions produïdes per entitats, particular o societats, insereixen el dubte, i per tant, la percepció de un perill, es a dir, un risc.
3. De les idees exposades a classe –allò que defineixel risc i perill com es veu reflectit en el tema escollit?
La energia nuclear, implica sense cap dubte, un risc, però no un perill, les instal·lacions nuclears manipulen substancies radioactives i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Accidente en fukushima
  • El accidente de Fukushima
  • Accidente Fukushima
  • Como Ocurrio El Accidente En Fukushima
  • Accidente Nuclear en Fukushima
  • accidente nuclear en fukushima
  • accidente nuclear fukushima
  • riesgos de un accidente

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS