Analisi

Páginas: 3 (654 palabras) Publicado: 27 de febrero de 2012
Anàlisi comparativa de la primera escena d’Antígona i la primera escena del Misantrop:
En totes dues obres, El misantrop i Antígona comparteixen varis elements, un d’ells és l’argument de lahistòria on la tragèdia i el drama són els elements constitutius de les obres i desenvolupen el tema argumental principal. A Antígona és demostrat d’una manera més colpidora perquè hi apareix la mort, fet queno succeeix al misantrop, però que també si produeix d’una forma més personal i metafòrica ja que li demostra tot l’amor que ell sentia cap a Adelais i finalment no hi troba reciprocitat.
Elconflicte que succeeix a Antígona es produeix pel xoc de dues mentalitats oposades en el moment de definir la moralitat, i podem veure que és un drama clàssic on l’heroi està reflectit en Antígona.
Despréstractant de comparar les dues obres hi podem veure algunes similituds.
En l’Antígona es comença de forma punxant, és a dir en l’exposició no si fa un progrés en l’obra i s’arriba a la discussió oel conflicte, sinó que arriba de cop, tan bon punt obrim el llibre i això ens fa sorprendre i voler saber més de tot el que està succeint i on si afegeix un sentiment impressionat de la protagonistaevocant tota la seva “passionalitat” en canvi, l’altre personatge és mostra més en segon pla, no es veu aquesta agressivitat i intenta controlar en tot el possible la situació i portant-la pel millorcamí. Per una mateixa situació transcorren el fets del misantrop on el personatge principal de l’obra, Arnau es mostra indignat per les paraules conciliadores del seu company Ferran que l’avisa del seucaràcter i aquest desencadena una agressivitat exagedara, així en les dues obres queda palès que en aquest conflicte i apareixen dos punts de vista oposats, un d’ells posseït per la ira i l’altre,pacificador. Per parlar del lloc on es desenvolupen les històries es pot veure, que totes dues escenes són força immòbils i no si van produint masses canvis en l’ambientació, sinó que la majoria dels...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Analisi
  • analisi
  • analisi
  • analisi
  • Analisi
  • Analisi
  • Analisi
  • Analisi

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS