ANALISIS CARRIE-BRIAN DE PALMA

Páginas: 10 (2337 palabras) Publicado: 16 de enero de 2015

EXERCICI D’ANÀLISI D’UN FILM O OBRA AUDIOVISUAL 2 (AF2)


Sinopsi argumental o de continguts


El film mostra la vida qüotidiana de la Carrie White, la protagonista. Es tracta d' una adolescent a la que rebutjen els seus companys d' institut, degut a que és diferent a ells, i en certa part més dèbil. La Carrie viu amb la seva mare, la Margaret, una dona de grans conviccions religioses,retrògrada i obsessionada amb protegir a la seva filla de la influència del demoni. Aquesta educació que a obtingut la Carrie tota la vida, exageradament tradicionalista, és la que fa que el seu comportament sigui molt més aturat que la resta dels nois i noies de la seva edat., doncs viu aïllada gairebé totalment de la resta de la societat.
El seu voltant està ple de personatjes hostils. Com podemtrobar citat en el llibre biogràfic del seu director, Brian de Palma:
“La joven Carrie se encuentra atrapada entre dos mundos y en tierra de nadie, entre el integrismo salvaje de su madre y la sociedad que la rodea y desprecia”.1

Quan s' acosta el ball de graduació, a la vida de la Carrie comencen a haver-hi canvis: tot comença amb l' arribada per primera vegada de la menstruació, desprésdescubreix que gaudeix de poders telekinesics i finalment troba Tommy, un noi popular amb qui va a la festa de graduació i comença un romanç; es a dir, comença a adoptar comportaments comuns de la gent de la seva edat, i sembla que la seva mare no hi està dacord.
Carrie i Tommy són coronats rei i reina del ball. Però tot era una trampa de una de les noies populars del institul, que una vegada mésvol humiliar-la. La gran vergonya junt amb el ridícul que sent la Carrie, allibera la llocura en forma de destrucció de la pròpia. Amb la telekinesis provoca una masacre a la festa. A continuació torna capa casa i busca el refugi de la seva mare, qui la torna a rebutjar i intenta matar-la; però finalment la Carrie aconsegueix matar a la seva mare. La casa comença a derrumbar-se i la Carrie esqueda dins, esperant la seva destrucció.

4. Biofilmografia crítica del director


Brian de Palma va arribar a convertir-se en un dels directors més importants de la seva generació.
La seva carrera en el mon audiovisual va començar en el 1963, com a director, productor i guionista del llargmetratje The Wedding Party. Es tracta de una comèdia en la que es decideix sobre si es celebra la boda enqüestió o no. Aquesta pel·lícula, com era d' esperar, té un llenguatje encara verd. Es podria prescindir d' algunes escenes, diàlegs i inclús de alguns personatjes, per a contar la història i per a que no fos tan lenta i plena de absurderies tècniques. Es nota a falta de recursos per a la filmació de la història.
L' èxit va arribar a de Palma amb la realització de la seva tercera pel·lícula,parlem de Greetings. Aquest film mostra la societat nord-americana del moment, relata les seves preocupacions i desitjos. També té atractiu pel fet de explicar una part de la història, com és la guerra de Vietnam i el assassinat del president Kennedy.
Amb la realització de la seva cinquena pel·lícula, Dionysus in 69, es considera tancada la primera artística del director; marcada per laexperimentació i la familiarització amb diferents tècniques estilístiques i mecàniques.
Posteriorment el seu estil es defineix, marcat per una notable influència de Hitchcock; per això mateix molts l' acusen de plagiant, tanmateix per altres és un geni innovador:
“Lejos de seguir los cánines clásicos de la narración fílmica, busca en el montaje y en la cámara en movimiento -sus famosos trávelling- larazón de su estilo, su marca de fábrica. Este innegable talento formal para la construcción narrativa, dando a la puesta en escena una importancia como pocas veces se han hecho en el cine”2.
El film El fantasma del paraiso va ser una de les pel·lícules més influenciants per a la década dels 70. En ella es formalitza la seva manera de treballar. A partir d' aquí queda clar que de Palma narra de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Analisis Brian de Palma
  • Análisis semiotico "La Femme Fatale" de Brian de Palma
  • Análisis película doble de cuerpo (brian de palma)
  • Análisis Carrie
  • Análisis de la Película Carrie
  • Brian De Palma
  • carrie analisis literario
  • Análisis de el infinito en la palma de la mano

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS