Analisis comparativo de la monarquia española y la republica democratica de EEUU

Páginas: 4 (859 palabras) Publicado: 29 de diciembre de 2013
EL PRESIDENT DELS EEUU I EL REI D’ESPANYA: ANÀLISI COMPARATIVA


Amb la intenció de definir quines són les semblances i diferències que presenten les funcions dels caps d'estat d'Espanya i delsEstats Units d’ Amèrica, procedim a fer un anàlisi comparativa d’ambdós representants institucionals:
Començarem per mencionar, en primer lloc, quines són les funcions del president dels Estats Units,que es coneix per ser el més elevat càrrec del país.
Els poders i deures del president, queden perfectament definits entre l’article I i l’article II de la Constitució dels Estats Units i quedenestablerts de la següent manera:

El cap d’estat, te un paper legislatiu clau; aquest, posseeix el poder del veto presidencial. És a dir, tot projecte de llei elaborat i aprovat al congrés ha de serpresentat al president abans de que aquest projecte es converteixi en llei, per tant podem dir que el president té la possibilitat de firmar-la, o de vetar-la i retornar-la al congrés. (Tot i que elcongrés pot anular el veto amb majoria favorable del Congrés). A més el president també té una certa capacitat legislativa,que encara que no sigui directament, té la capacitat d’influir en el paperlegislatiu a través de l’informe anual presentat al congrés.
Per una altra banda, el president també té una sèrie de poders executius: El cap de l’estat és el comandant de les forces armades. Aquest,comanda i dirigeix als exèrcits, tot i que el congrés és l’encarregat constitucionalment de declarar la guerra i controlar les despeses militars. El president també té el poder de reconèixer novesnacions, governs, tractats amb altres nacions, etc. Casi sempre amb la seguida aprovació del Senat.
També té una sèrie de poders administratius, és a dir, el President és el cap del poder executiu delpaís. Li correspon el nomenament limitat dels membres del poder executiu i gabinets, així com també li correspon el poder de destituirlos.
Amb allò relacionat amb el poder judicial, pot proposar...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Análisis Comparativo entre Noruega y República Democrática del Congo.
  • Analisis Comparativo Entre Españoles Y Hondureños
  • Comparativo rey romano en la monarquia, la republica y el imperio
  • Monarquia y Republica
  • Monarquia española
  • LA MONARQUIA ESPAÑOLA
  • Republica democratica
  • Monarquia española

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS