Analisis De Caricatures

Páginas: 6 (1356 palabras) Publicado: 5 de febrero de 2013
David King i Peiang

Introducció:
El Lluís XVI va ser el rei de França y Navarra. En els seus primer anys del regnat, a causa de la seva indecisió, la gent del poble rebutjaven i acusaven de la tirania de L’Antic Règim. Davant de la crisis institucional, Lluís XVI va demanar la convocatòria dels Estats Generals, tenint la esperança d’obtenir l’aprovació de les reformes fiscals. Però, aquetva ser l’origen de la Revolució Francesa. Veient que la rebaixada que havia quedar la seva autoritat, va intentar eliminar als revolucionaris del poder. Malauradament, va ser detingut i tancat a la presó juntament amb la seva família. I finalment, va ser guillotinat en el 21 de Gener del 1793
a) Quins personatges hi ha representats?
En aquesta imatge podem observar Lluís XVI tancat a lapresó juntament amb la seva família, amb vigilància d’un grup de soldats amb l’acompanyament d’un sacerdot de la església.
a.1) A què es refereix la caricatura?
Es refereix just en quan en Lluís XVI estava tancat a la presó amb la seva família, tots desesperats sabent la noticia de la mort de tots. Un altre punt que es pot remarcar es que veiem el Lluís XVI en la caricatura amb unaampolla de vi a la mà, que significa i simbolitza la desesperació i un pensament maligne , ja que només s’està preocupat del plaer de si mateix . Van ser matats per en Roberspierre, passats per la guillotina. En aquell moment els soldats se’ls estan emportant per matar-los.
B) Els personatges apareixen retratats simpàticament o ridiculitzats? Des del punt de vista històric, sabem que la imatgeque es mostra representa el moment que en van tancar a la presó, per tant, es pot saber que estan retratats ridiculitzats, ja que els personatges que apareixen en teoria pertanyen a la classe alta, és a dir, que tenien molt de poder i drets, però aquesta caricatura no ens mostra una imatge del moment gloriós de la família, i per això, sense saber el nom dels personatges mai hauriainterpretat que aquesta família fossi tant poderós posteriorment. Com ho hem comentat abans, la caricatura no ens ensenya el millor moment d’aquesta família, sinó que ens mostra el moment on perden el poder i la llibertat que posseïen (no tenen molta llibertat perquè estan tancats en una presó). D’altra banda, segons les expressions que podem observar en les cares dels personatges retratats , tambépodem deduir que els personatges que apareixen retratats estan totalment ridiculitzats. Podem veure la mare plorant, els fills nerviosos i amb angustia i el para amb desànim. A més, un altre punt i raó de la ridiculització són les cares i els cabells dels personatges, ja que estan lletjament retrats i horrorosament dibuixats.
Fonts d’informació:
Barbara Stentz. EquipeInterdisciplinarie de Recherche sur l’Image Satirique. Image de la Bouche béante. Publicat en el 2009 (n.d exacta). Utilitzat en el 2 de octubre del 2012. Disponible en:
http://www.eiris.eu/eiris/index.php?option=com_content&task=view&id=631&Itemid=128
Anònim. Wikipedia. Lluís XVI de Francia. Última modificació en 28 de setembre del 2012. Utilitzat en el 2 octubre del 2012. Disponible en:http://es.wikipedia.org/wiki/Luis_XVI_de_Francia

Núria Pascual
Judit Martinez
Mireia Roma
Analitza el document 34

a) Els grups socials que apareixen a l'escena són el pagés, l'aristocrata i el cler. En aquest document, estan posats d'aquesta manera, ja que inverteixen els papers, tenint en compte que el conill que ha menjat de la col del pagés ha sigut assesinat i dintre de poc serà el menjardels ocells que havien estat menjant el grà, i aquests també han sigut assesinats i el cler porta una balança de la justicia que els jutgarà.

b)Aquest document vol fer un crit a la revolució, donant a entendre que les coses haurien de donar la volta i així els de dalt sabrien que és la vida de pagés.
Bibliografia: http://www.davidmhart.com/Guides/ClassTheory/Atlas.html

Sergi Guber, Oriol...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Análisis De La Caricatura
  • Analisis de caricatura
  • Analisis de caricatura
  • Análisis de una caricatura
  • Analisis Iconico De Caricatura Politica
  • Analisis de la caricatura de vladdo
  • ANALISIS DE CARICATURA POLÍTICA
  • Caricatura Sobre El Fraude Electoral. Análisis

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS