Analisis De Cuentos

Páginas: 6 (1414 palabras) Publicado: 7 de abril de 2012
Pautes per a l’anàlisi dels contes
* 1. Les imatges: Com presenten les persones amb discapacitat?
Principalment per les imatges no es veu que en Dani sigui un infant amb Diversitat Funcional, però si mostra la solitud en que es troba (jugant sol).
Les imatges mostren la diversitat funcional des de la normalitat, no hi posen estereotips Ex: lleig, cara tonto...
Les imatges que complementenel text són significatives ja que no mostra cap personatge igual, és veu sobretot amb el cabell i els complements que porten, la forma del nas i les diferents alçades.
Al llarg del conte les imatges realitzen un seguiment d’en Dani, el localitzen en diferents llocs reconeixibles Ex: parc, escola... Aquestes imatges complementen el que li està succeint en el personatge.
*
* 2. Lapersona amb discapacitat: com apareix al text? En quins aspectes s’incideix (capacitats - necessitats)?
* En el text, en Dani apareix com un infant normal i corrent. A la història recalca els pensaments que li provoquen al protagonista el fet de pensar que es diferent. No obstant un cop exposat aquest sentiment, la narració constantment insereix en tot allò que pot fer i explicant que algunescoses les fa diferents perquè percep el seu voltant a través dels 4 altres sentits, i aquesta percepció i coneixements que a adquirit fa que tingui molts coneixements diferents i altres percepcions que la gent “normal no té”, ho enfoca com avantatges.
Treballa de discapacitat com a avantatge del que li ofereix: coneixement del llenguatge de signes, sap llegir els llavis, sensibilitat sensorial.
*3. La dimensió relacional
* En un principi el conte mostra les seves necessitats, el fet de que juga sol i com es sent per ser diferent als altres nens i nenes. Posteriorment amb el contacte amb la fada veu que no perquè sigui diferent en un punt significa que no és vàlid. No exposa que tingui problemes amb els companys i companyes de classe per aquesta discapacitat. No te problemes perrelacionar-se amb la gent ja que sap llegir els llavis. Al final de la història els músics valoren molt positivament com ha interpretat la música a través d’un dibuix.
*
*
*
* 4. L’escola
* No dona informació de com va la relació entre els seus companys i companyes, igualment del professorat. El que si que mostra és que va a una escola ordinària, i analitzant la sevapreocupació per ser discapacitat sensorial, la fada li fa veure que ell és diferent als altres però que els altres també són diferents, però a la vegada, tots som normals.
*
* 5. Què aprenem, de la discapacitat, a partir del conte?
* Que la discapacitat sensorial implica que algunes coses es fan diferents, però que una persona sorda te unes capacitats molt més desenvolupades que laresta de la gent i que també pot ser positiu. La persona amb diversitat funcional no es una persona diferent a les altres tothom te semblances i diferències, això fa que tots siguem diferents i únics.
*
* 6. Com modificaries els contes per contribuir a donar una altra visió?
* Afegiria un capítol e n que és veiés com és relaciona amb els altres infants de la classe. Com ell ensenya alsseus companys el llenguatge dels signes, o de com ell ensenya com sent (taps a les orelles) perquè els seus companys entenguin com sent la música. Etc.
*
*
*

*
* EL CAZO DE LORENZO
* 1. Les imatges: Com presenten les persones amb discapacitat?
Són imatges simples i molt entenedores, ja que posen pocs dibuixos i amb cap element de fons, creiem que d’aquesta maneraes molt mes visual. Son dibuixos amb un aspecte simpàtic i graciós. Les vinyetes son molt expressives i la bona relació “cazo”- discapacitat és veu molt clara. Li dona importància al “cazo” i li atribueix un color molt lluminós perquè cridi l’atenció. Els elements negatius estan en blanc i negra, i els positius estan en color. Els dibuixos estan acompanyats per molt símbols i onomatopeies....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Analisis del Cuento
  • analisis de un cuento
  • Análisis de cuento
  • Analisis de un cuento
  • analisis de un cuento
  • Un cuento y sus análisis.
  • analisis de cuentos
  • ANÁLISIS DEL CUENTO

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS