analisis de las variables educación y fecundidad entre adolescentes

Páginas: 5 (1182 palabras) Publicado: 21 de abril de 2013



Anàlisis de les variables d’educació i fecunditat entre adolescents




Índex
Pàg.
1. Introducció............................................................................................... 3
2. Descripció d’indicadors........................................................................ 4
3. Relació entreells..................................................................................... 4
4. Comentaris................................................................................................ 4-6
5. Apèndix....................................................................................................... 7
6. Bibliografia ............................................................................................... 81.Introducció
En un primer moment el professor ens va proposar fer una tasca de comparació entre diferents variables. A cada grup li va donar dos variables diferents per sorteig i nosaltres havien d’introduir-les en la pàgina web del “Programa de les Nacions Unides per al Desenvolupament” i veure la seua evolució al llarg del temps, comparant-les. Tenint en compte que hi havia variables de les qualsdisposaven de informació des dels anys 80 però en canvi d’altres teníem menys dades. Després haviem de fer unes gràfiques per a mostrar la diferent evolució dels països i per últim redactar les explicacions adients.

Al nostre grup li van tocar les següents variables: una era l'índex d’educació i un altra la taxa de fertilitat en joves d’entre 15-19 anys . En un primer moment, vam introduir les dadesen la pàgina web i vam analitzar la seua evolució. Després vam elegir uns països que consideraven que es comportaven de manera diferents als altres, per exemple Burundi amb una baixa taxa d’educació però també una baixa taxa de fertilitat, i els vam comparar amb altres països que es trobaven en índexs més normals i complien la norma de a més educació menys fertilitat en adolescents.Posteriorment, en el punt 3 desenvoluparem la nostra hipòtesis i explicarem si s’ha complit o no, a més també parlarem sobre les possibles causes dels comportaments estranys de països com Burundi.





2. Descripció d’indicador
Els indicadors que analitzem en les nostres taules són:
En l'eix d'abscisses es representa l'IDH, Índex d'educació (anys esperats i mitjana d'instrucció). Consta dels anys dela mitjana d'educació en adults i dels anys esperats d'instrucció en nens.
D'altra banda en l'eix d'ordenades la taxa de fecunditat entre adolescents (dones d'entre 15 i 19 anys). Basat en la quantitat de naixements de dones entre 15 i 19 anys, expressats cada 1.000 dones d'aquesta mateixa edat, segons les dades d'ONU-DAES (2011).

3. Relació entre ells
Podem veure una gran relació entre ambdósindicadors. En els diferents països trobem que l’índex d’educació i el de natalitat entre les joves van estretament lligats, ja que cada vegada que augmenta la taxa d’educació provoca un descens de la taxa de natalitat entre les joves de entre 15 i 19 anys. Aquesta relació entre els diferents indicadors podrem veure com afecta a cada país elegit en el següent apartat al comentar les diferentsgràfiques.
4. Comentaris
Els països elegits per a realitzar aquest treball han sigut Burundi, Níger, Zàmbia i República de Corea. Aquests països es caracteritzen per disposar d’una gran població, i per la pobresa que els caracteritza, excepte, República de Corea.
En primer lloc, parlarem de Burundi, cal dir que és un dels 10 països més pobres i compta amb el segon PIB per càpita més baix segons elBanc Mundial. La causa de que dispose d’un PIB tan baix són les guerres, la corrupció, el poc accés a la educació i els efectes de la sida. Aquest país depèn econòmicament d’ajudes estrangeres i hi ha un analfabetisme alt a causa de la poca escolarització dels xiquets, sols un 10% pot accedir a fer secundària donat que les despeses són molt elevades i no disposen de suficients recursos...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Variables de educacion
  • Variables De La Educacion
  • analisis de variables
  • Analisis por variable
  • Analisis de variables
  • Analisis De Variables
  • Educacion en adolescentes
  • Educacion del adolescente

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS