Analisis del guion de la pelicula "full monty"

Páginas: 6 (1478 palabras) Publicado: 7 de noviembre de 2011
1.- El mon ordinari:

El nostre protagonista, en Gaz, es troba en una situació insostenible, sense feina, sense diners, i amb una pensió que passar al seu fill, fruit de la separació amb la seva dona. Es troba en mig de Sheffield, una ciutat on fa 25 anys tot era treball, diners i espectacles, era una ciutat viva, una ciutat industrialitzada, amb mig milió d’habitants, tot suspès sobre laindustria de l’acer. Tot canvia als 25 anys d’aquests fets, on, l’acer ja no hi es rentable i les grans industries comencen a tancar i la gent es queda sense treball. En Gaz viu entre les restes d’aquella prospera ciutat, amb la recerca de feina, cosa gaire difícil, ja que les feines que hi han no son lo suficientment bones per a ell, fent de la seva vida un lloc sense sentit, on per a sobreviure ha defurtar, on el podem veure a les primeres escenes intentant furtar unes Bigues d’acer de la seva antiga fabrica, i cometre alguna mena d’actes vandàlics per poder treure unes quantes lliures per a mal viure.

2.- La crida de l’aventura:

Tot plegat l’aventura d’en Gaz comença amb una visió esclaridora del que es la seva vida i la del seu inseparable amic, en Dave, quant entren a un bar i veuenun espectacle de strip-tease, mes tard comencen a pensar a sobre el tema a l’oficina de treball, on comencen a veure les avantatges que poden obtenir amb aquest treball, tot just, a Gaz li donen una mala noticia, li lleven la custodia del seu fill. Tot açò mes la falta de diners fan que Gaz s’ho pensi i comença a veure clar el que s’ha de fer per guanyar uns diners, fer un strip-tease al bar delbarri.

3.- Rebuig de la crida:

En tot moment s’hi veuen les escenes de pànic al fet de despullar-se davant de la gent, mentre es fa conformant el grup, cadascú te una sèrie de dubtes sobre si fer-ho o no, Dave es veu gros, Gaz dubta per els problemes amb el seu fill, uns pel seu físic, altres per la seva edat, però tot just entre ells acabaran donant-se ànims per continuar.

4.- El mentor:Gaz i els demes treballadors de la fabrica tenien tot just un capatàs, un cap, en Gerald, que ara es un mes d’ells, es un home sense feina que tot just acabarà per ser el mentor de protagonista i del seu grup, serà el guru del ball, eixe home major que intenta amargar-li a la seva dona la seva vida inútil sense poder trobar feina, intentant mantenir la felicitat a costa de la seva vida,començarà per donar-los classes de ball, per a fer una mica mes agradable el tema de despullar-se. Aquest els mostrarà el camí per a convertir-se en uns autèntics “boys” com es denominen mútuament, els mostrarà que encara que ell era encarregat i que tenia una vida prospera, tot es pot tornar en contra però amb ganes es pot lluitar i eixir de la mala situació en la que hi estan.

5.- Travessia delprimer llindar:

Gaz, Dave, Gerald, i el guarda de seguretat de la fabrica on treballaven i que també esta a la mateixa situació que tots tres, comencen l’aventura de emprendre aquest camí del strip-tease fent un càsting per trobar mes gent com ells, amb ganes de guanyar una mica de diners despullant-se, es el començament de la formació del grup, on a aquestos 4 s’incorporaran dos personatges mes,un home major, anomenat “caballo”, i un xic Jove i ben cuidat.

6. Proves, aliats i enemics:

Amb el grup format, trobem que tots junts es donen ànims, forces i es donaran suport per continuar endavant amb l’aventura, que els unirà. Tots es convertiran en amics inseparables. Aniran passant les diferents proves, que seran dures, com el aprendre a ballar tots junts, la recerca de coses en comú icom no, el estat de ànim de cadascú d’ells. També s’hi trobaran amb aspectes de la seva vida que faran que hi tinguin dubtes, com ara la mort de la mare d’un d’ells, el fill d’en Gaz o els problemes amb el seu físic d’en Dave. A part hi vorem com el amo del bar els demana diners per cedir-los el bar per poder realitzar el strip-tease.

7. Aproximació a la caverna:

Gaz i el grup comencen a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • analisis de la pelicula full monty
  • Analisis de pelicula full monty
  • analisis de pelicula full metal
  • Cuestionary pelicula full monty
  • FULL MONTY
  • Full monty
  • Full Monty
  • Full Monty

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS