analisis "el nombre de la rosa"

Páginas: 3 (699 palabras) Publicado: 15 de noviembre de 2014
Anàlisi de la pel·lícula “El nom de la rosa” de Jean-Jaques Annaud

El passat dia 29 d’octubre es va realitzar la pràctica corresponent al bloc d’ historia antiga de l’assignatura “Historia deles cultures i institucions europees” que consistia en la filmació de la pel·lícula “El nom de la rosa” per al posterior anàlisi personal.
“El Nom de la Rosa” és una pel·lícula que reflexa moltsesdeveniments que han ocorregut al llarg de la historia i que, sens dubte, també en el nostre temps. Sabem que la religió ha estat un dels aparells ideològics més importants que han ajudat a què elséssers humans estem ben adaptats a la societat.
La pel·lícula es desenvolupa a finals de l’Edat Mitjana, també denominada en alguns llocs com “l’Etapa Obscurantista”. El film descriu una historia queocorre a Itàlia durant el segle XIV, època en la que la pobresa de les persones s’observava per tot arreu i on la religió tenia un gran poder sobre la població i el maneig del coneixement començava a serdiscutit.
Al segle XIV, a Europa, es vivia un moment problemàtic amb el Pontificat instaurat a Avinyó. Aquests problemes eren diversos: just als primers anys d’aquest segle, es produeix una escissiópalatina d’aquest pontificat. En un principi, els papes tenen una vida itinerant com l’havien tingut els seus antecessors, en canvi, cada vegada es situen i governen des de territoris més allunyatsde Roma, ja que allà hi ha dificultats importants com les lluites continues entre les grans famílies de la noblesa romana o la lluita dels emperadors per aconseguir el control total de Roma. De maneraque els papes cada vegada van governant territoris més pròxims a França i més llunyans de Roma. Aquest acostament dels papes a França fa que es produeixi un enfortiment dels francesos en lesestructures pontifícies, ja que s’observa clarament com durant el Pontificat d’Avinyó, el 80% dels cardenals eren francesos i la monarquia francesa mantenia relacions privilegiades amb el papes.

Un altre...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Analisis de la pelicula en nombre de la rosa
  • En el nombre de la rosa, analisis
  • analisis en el nombre de la rosa
  • analisis de la pelicula EN EL NOMBRE DE LA ROSA
  • Analisis en el nombre de la rosa
  • Análisis película "El Nombre de la Rosa"
  • Análisis de "El nombre de la Rosa"
  • Análisis de película "En el nombre de la Rosa"

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS