Analisis Psicologico Social Obra De Teatro "El Senyor De Les Mosques"

Páginas: 28 (6755 palabras) Publicado: 29 de mayo de 2012
El Senyor de les Mosques |
Psicologia de grups A. Chaves Lechuga |
Ana Melchor, Aleix Muntal, Laura Peiro, Christina Regales, Ignasi Solé |

Índex
Introducció 2
Els rols 3
Ralf 3
Jacky 4
“Porky” 5
Simona: 5
Sammy: 6
Roger i Eric: 6
La por 7
La bèstia 7
Les formes de la bèstia 7
Però qui és realment la bèstia? 8
La por en termes generals i com amecanisme de manipulació de grups 9
Lideratge 11
Conflictes 14
Normes i responsabilitats 15
Normes 15
Responsabilitats 16
Conclusions 17
Bibliografia 19

Introducció
El senyor de les mosques és una novel·la que va ser escrita per William Golding l’any 1954. És considerada un clàssic de la literatura anglesa de la postguerra.
La novel·la explica la història d’un grup de nens, quesobreviuen a l’accident de l’avió en el que viatjaven. Tot i això, es troben tots a una illa deserta, deshabitada, i sense la presència d’adults. La història ens explica doncs l’evolució del grup de nens, que lluiten per la seva supervivència, amb l’esperança de ser rescatats alguna dia. Durant la seva estada a la illa, els nens generen una estructura grupal, imposant un líder, normes i valors.L’any 1963 es va adaptar la novel·la per tal de fer-ne una pel·lícula i més tard, al 1990 se’n va fer una de nova. També s’han estat fent obres de teatre basades en El senyor de les mosques.
Per tal de dur a terme aquest treball, nosaltres vam anar a veure l’obra de teatre al mes d’octubre, al Versus Teatre. També hem vist la pel·lícula editada l’any 1990 i alguns del nostre grup hem llegit elllibre.
En aquest treball hem analitzat tres aspectes principals, centrant-nos sobretot en el que vam veure a l’obra de teatre. El primer és el lideratge d’en Ralph i el de la Jacky, el segon són els rols que desenvolupen cada un dels personatges principals i el tercer són alguns fenòmens grupals com les normes, la responsabilitat de grup i la por.

Els rols
Per començar aquest apartat deltreball cal que tinguem present què és un rol. Entenem doncs per aquest concepte el paper que desenvolupen els integrants o membres d’un grup dins del propi. És a dir, un rol és el paper que un individu acaba tenint, la conducta que aquest adopta, el que, un cop adoptat el rol, s’espera d’ell/a. En definitiva, un rol és una actitud o funció que sol ser detectable per els altres com a tal. Cadapersona pot acomplir més d’un rol en qualsevol intervenció.
Tot seguit analitzarem quins rols desenvolupen els diferents membres del grup de l’obra de teatre d’El Senyor de les Mosques:
Ralf
El rol principal del Ralf dins del grup és, en un principi, el rol de líder. Ell assumeix implícitament la organització de les activitats, és el que està per sobre dins la jerarquia del grup. Com a líder delgrup ha d’assumir doncs el rol de coordinador o organitzador, focalitzant-se en les tasques que ha de fer el grup i fixant-se en els objectius que s’ha de complir. És a dir que contempla com a competència bàsica l’eficàcia de les tasques. Com a tal, és ell qui decideix quines activitats farà cada membre: la Jacky s’encarregarà de la caça amb els seus dos ajudants, proposa els torns de vigilància delfoc, etc. Tot i això també adopta el rol de col·laborador o contribuïdor, en el que, a més de centrar-se en els objectius ho fa també en el procediment, tenint en compte l’eficiència a l’hora de complir la tasca. Ell mateix, a part de vigilar que tot funcioni i es faci, forma part dels que duen a terme l’activitat a fer, com per exemple quan fa els refugis.
Un altre rol que assumeix en Ralf ésel de portaveu, ja que ell és el que parla per tots en les reunions, el que verbalitza les preocupacions i aportacions dels altres, anuncia les necessitats del grup. En certa manera també fa de moderador quan s’encarrega de solucionar els problemes del grup, deixant parlar a qui vol parlar en el moment que toca i d’aquesta manera provocant una comunicació millor del grup. A les reunions que fan...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El senyor de les mosques
  • Análisis "El Senyor De Les Mosques"
  • Obra de teatro análisis
  • Análisis De La Estructura De Una Obra De Teatro
  • Analisis obra de teatro
  • Análisis De Una Obra De Teatro
  • Analisis de la obra de teatro "Amadeus
  • Analisis De Una Obra De Teatro

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS