Analisis Sobre La Pelicula Gattaca

Páginas: 7 (1655 palabras) Publicado: 12 de marzo de 2013
Breu anàlisi sobre la modificació genètica
Treball basat en la pel·lícula Gattaca (1997) dirigida per Andrew Niccol

Berta López
Cosmos A
Dimarts, 8 de gener

Índex:
* Introducció
* L’enginyeria genètica
* Mecanismes de modificació genètica
* Selecció embrionària
* Mecanismes de modificació genètica
* Conseqüències de la manipulació genètica
*Positives
* Negatives
* Opinió personal
* Notícia

1. Introducció
Un cop has vist la pel·lícula Gattaca, el títol de la qual representa una seqüència de ADN, si deixes de banda el punt de vista literari i t’hi fixes des d’un punt biològic, de seguida te n’adones que, en gran part, la pel·lícula és una critica a la manipulació genètica. Abans de poder analitzar els diferents mètodesde manipulació genètica i les conseqüències que aquests comporten, però, és important fer una petita introducció a l’enginyeria genètica.
* L’enginyeria genètica
L’enginyeria genètica és una part de la biotecnologia que s’encarrega de la manipulació de ADN d’organismes vius, sempre in vitro, i que permet la creació de noves espècies o la correcció de defectes genètics entre altres coses[1]. La pel·lícula representa una societat en la qual aquesta enginyeria esta molt avançada i té un una gran importància.
No podem dir exactament quant i on apareix l’enginyeria genètica però el que si sabem és que des de fa molts anys la humanitat s’ha preocupat per aspectes fortament relacionats amb aquesta enginyeria, de fet, al 323 a.C. el famós pensador Aristòtil ja especulava sobre lareproducció i l’herència de gens. A partir d’aquell moment es coneixen molts fets que van aportar molts progressos en aquest àmbit, com l’any 1859 quan es va publicar la teoria de la evolució de les especies de Darwin, però és al 1973 quan els científics Stanley Cohen y Herbert Boyer revolucionen aquest camp produint el primer organisme recombinat i donen començament al que actualment coneixem comenginyeria genètica[2, 3]. Avui en dia aquesta eina de saviesa continua progressant a una gran velocitat gràcies als científics interessats en tots el beneficis que pot aportar, encara que no tothom hi estigui d’acord.
Actualment aquesta enginyeria té nombroses aplicacions que van des de l’àmbit de la medicina fins al de la industria agrícola les quals explicarem més endavant.

2. Mecanismes demodificació genètica

* Selecció embrionària
A la pel·lícula, l’únic exemple que apareix de modificació genètica és un fet semblant a la selecció embrionària, en el moment en el que els pares trien l’embrió del germà. La selecció embrionària consisteix en una fecundació in vitro de diferents òvuls i espermatozous, els embrions resultants són sotmesos a un estudi genètic i un cop s’obtenen elsresultats es decideix quins embrions tenen possibilitats i es poden transferir. Cal remarcar que aquest procés necessita un gran pressupost i només esta indicat en casos concrets com quan l’embrió té risc de ser portador de malalties genètiques hereditàries o per curar a un familiar malalt [4]. A la pel·lícula, però, això es realitza amb una quantitat d’òvuls i espermatozous molt més gran i té unafinalitat diferent: de tots els embrions possibles trien el que més s’apropa a la perfecció basant-se en característiques com l’altura o la resistència que tindrà un cop s’hagi desenvolupat completament.
Tot i que no apareixen a la pel·lícula, es coneixen tres principals tècniques de modificació genètica molt rellevants a l’hora de fer experiments amb enginyeria genètica.
* Mecanismes demanipulació genètica
Tecnologia del ADN recombinat:
Tècnica que permet aconseguir quantitats de ADN on s’hi trobaran els gens desitjats les quals es poden incorporar en una cèl·lula d’un organisme diferent per a que la informació dels gens desitjats s’expressi en aquesta nova cèl·lula [5]. Això es possible gracies a dos tipus d’enzims anomenats de restricció i ligases els quals s’encarreguen...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Análisis película Gattaca (1997)
  • analisis de la pelicula gattaca
  • Analisis de pelicula gattaca
  • Análisis película karakter y Gattaca
  • Análisis de la pelicula gattaca
  • Ensayo Sobre La Filosofia De La Pelicula De " Gattaca"
  • Analisis Sobre Pelicula Vampiros
  • Análisis sobre la pelicula la clase

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS