Analisis Una Historia De Violencia

Páginas: 5 (1221 palabras) Publicado: 5 de noviembre de 2012
El món ordinari: Tom Stall viu en un poble petit a una casa allunyada del nucli urbà amb la seva dona i els seus dos fills. Treballa en una petita cafeteria al mig del poble i gaudeix de la seva vida en família i disposa d’un entorn tranquil on els problemes als quals s’enfronta no van més enllà de la quotidianitat del dia a dia: un malson de la seva filla o com desplaçar-se a la feina perquè seli ha avariat el cotxe.
La crida de l’aventura: La pau de la que disposa Tom es veu trencada el dia que arriben a la cafeteria dos gàngsters que amenacen Tom i la seva clientela. L’enfrontament de Tom amb els malfactors acaba amb la mort d’aquests dos i ell es converteix en l’heroi del poble. Tots els mitjans es fan ressò i Tom es farà famós apareixent a alguns mitjans de comunicació. A partird’aquest punt comença l’aventura del protagonista cap a l’enfrontament amb el seu passat.
Rebuig de la crida: Després dels esdeveniments de la cafeteria Tom és l’heroi del poble, però ell rebutja aquest paper intentant passar desapercebut i prefereix seguir amb la seva vida tranquil•la, lluny de la fama i dels mitjans. Ell mateix declara als mitjans que qualsevol hagués fet el mateix en la sevasituació. Tot i que l’espectador no ho sap el protagonista sap que el ressò dels mitjans li pot portar problemes, i així es demostra amb l’aparició del cotxe negre i dels gàngsters.
El mentor: El paper de mentor en aquest cas s’atorga al paper que encarna Ed Harris, qui coneix realment el passat de Tom, que irromp en la seva vida a cada instant, burxant-lo a la seva feina, increpant la seva família,fins que Tom accepti les regles del joc. Carl Fogarty (Ed Harris) vol portar Tom amb el seu germà per ajustar uns assumptes del passat, i Fogarty coneix suficientment Tom com per aconseguir el seu propòsit a base de coaccionar-lo. Així, la manifestació del mentor és el mal encarnat per Harris qui vol fer aflorar de nou el mal en Tom.
Travessia del primer llindar: Cansat de l’assetjament deFogarty, Tom s’hi enfronta davant de la mirada de la seva família. Amb una hàbil destresa mata els tres gàngsters que el persegueixen constantment. A partir d’aquest punt ja no hi ha marxa enrere, ho sap, i confessa a la seva dona que ell en el passat va ser Joey Cusack, un sanguinari gàngster. És el primer punt de gir de la pel•lícula, el protagonista no és qui diu ser i té un passat on era una personacompletament diferent de la que creia la seva família i alhora del Tom que s’havia presentat a l’espectador. És el punt de no retorn.
Proves, aliats i enemics: Després de descobrir la seva veritable identitat la seva família no accepta Tom, rebuig del fill gran i rebuig de la seva dona (la seva filla és massa petita per ser conscient de la situació). Es presenta com a principal enemic elpolicia, que comença a sospitar de Tom fermament. Davant d’aquest fet, tot i el seu rebuig, la seva dona es converteix en el seu principal aliat, que encobrirà Tom davant de les autoritats i aquest fet es presentarà com una oportunitat de sortida pel protagonista.
Aproximació a la caverna: Amb la família trencada en la seva contra i a l’expectativa de saber que passarà amb la seva situació, lesautoritats a sobre i tenint Tom sota sospita, tot i la negativa sempre ferma de Tom que assegura que no és Joey Cusack, i els darrers esdeveniments amb l’assassinat dels gàngsters, Tom ha de prendre una decisió per arreglar la situació. Tornar a ser el seu jo passat o fer alguna cosa per a enterrar-lo per sempre. Prepara el terreny pel viatge i la decisió definitiva d’enfrontar-se al seu passat.L’odissea: La trucada del germà de Tom a casa seva és el punt detonant per a que aquest emprengui el camí per a trobar-se amb el seu passat més fosc, a la seva vida d’abans. L’heroi, ja convertit en Joey, abandona la seva família i empren un viatge travessant els EEUU en busca del seu germà i, en definitiva de tot allò que el lliga amb el seu jo passat. Tom arribarà a casa del seu germà i el matarà...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • analisis violencia
  • Historia violencia
  • Historia De La Violencia
  • Historia de la violencia
  • Análisis sin terminar de violencia doméstica.
  • Analisis del fenómeno de la violencia juvenil
  • Análisis: ¿que es la historia?
  • Análisis Articulo Violencia Prisiones

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS