Analisis vidioclip born this way

Páginas: 3 (744 palabras) Publicado: 6 de marzo de 2012
Treball Estètica: anàlisi del videoclip “Born this way” de Lady Gaga

La postmodernitat és una evolució del moviment artístic de la modernitat, i per donar a conèixer les característiques i elsentit de la postmodernitat ho farem a través de l’anàlisi del videoclip de la cantant Lady Gaga, Born this way, ja que creiem que és l’eina adient per demostrar-ho.
El primer que observem és que lamúsica que apareix en la introducció (un llarg speech de la cantant) és la que acompanya els títols de crèdit de la pel·lícula Vértigo d’Aldred Hitchcock. Poc després apareix un prisma, similar al de laportada del disc dels Pink Floyd The dark side of the moon, però invertit, a l'estil feminista.
La resta del videoclip ens presenta molts excessos visuals que podria fer referencia a l’estil barroc,ja que està molt recarregat. A més, utilitza l’efecte mirall que transmet allò deforme i monstruós i que ens recorda a pel·lícules de gènere com Alien o Matrix.
Tot això, fa referencia a l’estilpostmodern, és a dir, original, evolucionat i lliberal pel que fa a l’expressió. Tenint en compte que molts aspectes d’aquest estil s’han desenvolupat a partir dels dels anys 80, ja que els postmodernignoren la noció de progrés lineal.
Així doncs, es podria entendre que la identitat creada per la cantant és un clar exemple de barreja postmoderna on s'acumulen varies referències tant a artistescontemporanis com a altres creadors de la denominada cultura de masses.
Un objecte postmodern es caracteritza per un cert eclecticisme i una bellesa dissonant derivada de la combinació de diferentsestils que produeix significats ambigus i contradictoris denominats doble codificació. Això ho veiem en el videoclip de Gaga pel que fa a l’estil d’aquest i al estil de música i al sentit que voltransmetre ja que, la melodia és molt comercial i alegre i en canvi, el videoclip en sí té una intenció transgressora.
La lletra expressa que siguem nosaltres mateixos i que no ens deixem reprimir per la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Born this way
  • Born this way en glee
  • Born this way
  • Born this way
  • born this way
  • born this way
  • Born This Way Lyrics
  • Born this way

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS