Analisis webs terremoto japon

Páginas: 17 (4120 palabras) Publicado: 14 de marzo de 2012
PAC 3 FONAMENTS I EVOLUCIO DE LA MULTIMÈDIA

XAVIER AMAYA GARCIA GRAU MULTIMEDIA

PAC 3
 
 
 

ANÀLISI
 CRÍTICA
  D’APLICACIONS
  INTERACTIVES
 

 
 
 
 
 

XAVIER AMAYA GARCIA GRAU MULTIMEDIA FONAMENTS I EVOLUCIÓ DE LA MULTIMÈDIA 2ON SEMESTRE

  1
 

PAC 3 FONAMENTS I EVOLUCIO DE LA MULTIMÈDIA

XAVIER AMAYA GARCIA GRAU MULTIMEDIA 
En
 aquest
 article
 vaig
 a
 comparar
 els
 tres
 especials
 del
 diari
 El
 Mundo,
 El
 País
 i
 la
 pàgina
 de
  RTVE
 del
 terratrèmol
 i
 posterior
 sisme
 submarí
 que
 va
 sofrir
 Japó
 el
 mes
 de
 Març
 de
 2011. http://www.elmundo.es/especiales/2011/terremoto-japon/

Es unapàgina molt ben estructurada, amb set parts ben diferenciades. La 1ª part, es un titular , ben significatiu, amb una imatge de la central nuclear de Fuckushima. La segona part, són uns titulars, que busquen captar l’atenció dels visitants tractant diferents aspectes de la tragèdia. D’aquests apartats, 12 en total, n’hi ha per escollir, amb això vull dir que com que la oferta és gran segur que com amínim un parell l’interessarà al lector, amb lo que s’asseguren més visites. Cal recalcar també l’últim d’aquests apartats, els “testimonis de Fukushima”, on tenim unes poques i tristes històries de involuntaris protagonistes de la tragèdia.

A la part esquerra de la web i sota la imatge principal, hi han més subapartats, deu en total, però a diferència dels que acabem de comentar, aquests deuvenen principalment remarcats amb una fotografia, i un títol una mica més petit, on resumeix de que es tracta. En aquests subapartats, si que hi ha diferents aplicacions multimèdia, amb fotografies, gràfics, dibuixos, vídeos, etc..


 

2
 

PAC 3 FONAMENTS I EVOLUCIO DE LA MULTIMÈDIA

XAVIER AMAYA GARCIA GRAU MULTIMEDIA

La part central de la pàgina la dedica a les darreresnoticies relacionades amb el terratrèmol i el conseqüent tsunami. A la dreta , tenim tres parts diferenciades. La primera són les cròniques de David Gimeno que ha anat enviant, són molt rellevants , i ens permeten fer-nos una idea de com funciona aquest país i com ha reaccionat davant la tragèdia.

La segona part són testimonis de col·laboradors del diari, que o coneixen molt bé aquest país o béestaven treballant allà. L’últim apartat titulat “en directo”. relata breument els últims esdeveniment de la tragèdia, actualitzar horàriament. És una pàgina, on en dos pantalles pots veure tota la presentació. Amb això, vull dir que si ens fixem en la barra de navegació lateral veiem que no tenim que perdre molt temps anant amb el ratolí cap a baix per veure tota la informació.

Aquesta web, escaracteritza per tenir molt bons gràfics, clars i fàcils d’entendre , on intenten que el lector comprengui bé de que es parla. A més, ho complementen bastant bé amb vídeos i fotografies. Cada noticia, cada enllaç, té un d’aquests apartats per complementar el text escrit.

La pàgina, al estar ben estructurada, facilita molt la navegació, i ens mostra petites imatges, dels gràfics, vídeos, que podremveure si cliquem sobre la noticia. Així aconsegueixen que sigui molt fàcil de llegir i visitar, al estar cada apartat perfectament remarcat.

L’ultima actualització principal de la noticia que apareix en la imatge principal “Hallan plutonio fuera de los reactores”, és del 28 de Març, però navegant dins la pàgina podem trobar actualitzacions més recents de Maig de 2011, però aquestesactualitzacions les posiciona en un segon plà com a darreres noticies.
  3
 

PAC 3 FONAMENTS I EVOLUCIO DE LA MULTIMÈDIA

XAVIER AMAYA GARCIA GRAU MULTIMEDIA

Un punt molt important de la web d’aquest diari és la possibilitat de participació per part dels visitants, bé entrant comentaris respecte a cada noticia o mitjançant enllaços a les principals xarxes socials, que trobem tot just a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Terremoto en japon.
  • Terremoto en japon
  • Terremoto De Japon
  • Terremoto en japon
  • Terremoto en Japon
  • Terremoto en japon
  • Terremoto de japon
  • terremoto en japon

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS