Analisis y cuestiones del libro ¿Y qué, Elena?

Páginas: 20 (4780 palabras) Publicado: 23 de mayo de 2013












Nom: Germán Muñoz Rubiales
Curs: 2n ISO A
Assignatura: C10
Professora: Inmi Roura
Data: 5/11/2012
Índex

Introducció -----------------------------------------------------PÀG 2



Qüestions -------------------------------------------------------- PÀG 3



Conclusions-------------------------------------------------------PÀG 11



Annexos------------------------------------------------------------ PÀG 12






Introducció:
El treball, el qual després desglosso a través de les preguntes formulades al treball tracte del llibre d’autoajuda “I què, Helena?”, de Laura Farró i Montse Sirés.
Laura Farró és llicenciada en filologia catalana i hispànica i dona classes a la UB des de fa 20 anys, i Montse Sirés ha fet el Grau Social i imparteixclasses de dinàmiques de grups des de fa 2 anys. S’han unit per dur a terme aquest projecte que té com a finalitat treballar aspectes com la intel·ligència emocional, programació neurolingüística i altres elements de psicologia necessaris pel món empresarial i la docència. D’aquests seminaris i d’altres fets surt aquest llibre, el qual ens narra el viatge emocional de l’Helena, que perduda en laseva vida emocional i buida per dintre, decideix acceptar un viatge per fer uns articles periodístics al Port de la Selva. Allà coneixerà dues noies, l’Eulàlia i la Júlia, que la invitaran a un seminari que condueixen elles que li canviarà la manera de veure les coses.



















Qüestions

1-Fes una petita introducció resumint els 4 primers capítols i seguidamentresum cada capítol (del 5 al 11)
Ens trobem davant la història de l’Helena, una noia que treballa al món del periodisme i que l’havien encarregat fer un reportatge sobre medi ambient. Ens explica una mica que acaba de començar a viure sola i es pot deduir que acaba de sortir d’una relació, ja que ens diu que no s’acostuma a questa nova vida sola i que estava acostumada a fer-ho tot en companyia. Desobte es trenca un vidre d’un quadre de Sorolla i s’adona que alguna cosa no rutlla bé en la seva vida. És per això que decideix acceptar anar al Port de la Selva a fer un reportatge sobre el mateix tema (l’ambient), amb l’objectiu de canviar d’aires i retrobar-se amb ella mateixa. És aquí on, mentre pren un cafè, es queda mirant a unes noies que es troben jugant a la platja i que li fa sentirun sentiment estrany, a l’Helena. Després serien les persones que portarien el seminari que ella farà: l’Eulàlia i la Julia. Es coneixen ( tot i que a la Helena li costa donar el primer pas) i dóna la casualitat que van al mateix hotel i que elles fan uns seminaris d’ajuda personal per arribar al benestar amb un mateix. Ella accepta assistir, tot i que al principi no hi està gaire convençuda, imés aviat va per compromís, tot i que aquests seminaris canviaran la seva manera de veure les coses.
A partir del capítol 5, ens comença a explicar el que hi ha en els seminaris de l’Eulàlia i la Julia.
Capítol 5: Ens parla de que hem d’aprendre a escoltar i a mimar el nostre cos, i que això passa per tenir regulat tant la part física (alimentació, exercici...), la part emocional ( sentiments) comla part cognitiva ( llegir llibres, conversacions amb els amics..), i que això ho podem fer escoltant el nostre cos i veient el que necessitem a cada moment, a més de potenciar les parts que veiem que no estan equilibrades. Per exemple, pot ser que llegim molts llibres però que no fem suficient exercici o que no tinguem controlada la nostra part emocional. També ens diu que cadascú de nosaltrestenim una piràmide única i que cadascú tenim un equilibri diferent, la clau està en trobar el nostre equilibri, ja que una persona no li fa falta cuidar tant la part física i necessita tenir més cura de la part emocional o cognitiva, i amb un altre per equilibrar-se necessita més cuidar la seva part física que no tant la emocional o la cognitiva. Tot i així, sempre s’ha d’intentar potenciar el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • analisis del libro no es cuestion de leche, es cuestion de actitud
  • Estética
  • Analisis cartas a maria elena
  • Analisis de cartas a marìa elena
  • La Cuestión De Género En Los Libros Infantiles
  • El libro y la cuestion editorial
  • analisis de la cuestión social en Guatemala
  • Analisis de la película- Cuestion de principios

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS