Anatomía Cerebral

Páginas: 14 (3484 palabras) Publicado: 3 de enero de 2013
* 2.2 - El cervell.
Quan parlem del cervell humà, podríem dir que estem parlant d’una molt complexa maquinària biològica la qual està formada per milions de neurones, les quals són la unitat estructural i funcional bàsica del cervell. Podem trobar unes 10.000 milions de neurones en el cervell humà i cada una d’aquestes estableix entre 10.000 i 50.000 connexions amb cèl·lules veïnes. Aquestesneurones tenen un seguit de connexions entre elles les quals si les sumem totes obtenim un nombre aproximat de 100.000.000.000.000 connexions. Amb aquest nombre de connexions estaríem parlant de que al nostre cervell podem trobar més connexions que estrelles a La Via Làctia i també estaríem parlant d’una equivalència a tots els textos actualment continguts en totes les biblioteques de la terra. Elcervell humà aproximadament pot arribar a pesar 1’5 kg com a màxim.
L’activitat del cervell consisteix en processar milers de milions d’impulsos elèctrics (impulsos nerviosos) que viatgen a través de les neurones, unitat funcional bàsica del cervell.
Per tant, quan parlem del cervell el podem definir com un òrgan evidentment vital, ja que du a terme la regulació de les funcions homeostàtiques comsón la pressió sanguínia, la temperatura corporal i els batecs del cor. El cervell humà s’encarrega de controlar i coordinar el moviment corporal i de sintetitzar la informació provinent dels sentits, és a dir, la informació sensorial.
En definitiva, podem considerar al cervell com el responsable de l’aprenentatge, la memòria i les emocions.
El cervell el trobem dividit per una fissuralongitudinal que permet distingir entre els dos hemisferis cerebrals, concretament, l’esquerre i el dret.

* 2.3 – Els hemisferis.
Quan parlem de hemisferis cerebrals parlem de dues parts del cervell que controlen funcions completament diferents. Aquests hemisferis cerebrals es distingeixen per ser l’hemisferi esquerra o l’hemisferi dret, els quals controlen funcions absolutament diferents entreells. Mentre que l’hemisferi dret s’encarrega de facultats com la creativa, l’artística o l’orientació espaial, l’hemisferi esquerra s’encarrega de controlar funcions com el càlcul matemàtic, la comprensió verbal i la memòria
Els dos hemisferis comparteixen externament una divisió en quatre lòbuls que son els següents:
* Lòbul frontal: Situat davant de la cissura de Rolando i de Silvio. Aquestlòbul està relacionat amb el pensament, a més, inclou l’escorça motora (control del moviment voluntari de parts específiques del cos). El lòbul frontal representa la base neuro-anatòmica més important de la conducta humana. En aquest lòbul podem trobar algunes àrees com ara bé les següents: Area motora primària, escorça prefrontal, area premotora, area motora del llenguatge de Broca, area motorasuplementària i el camp ocular frontal. Concretant en les funcions del lòbul frontal podem veure les següents:

* Planificació: Consta en la capacitat per integrar, dividir i desenvolupar processos intermedis per tal d’arribar a una meta a curt o llarg termini.
* Control de conducta: Permet el retràs de respostes impulsives, fet que permet una bona regulació de la conducta i l’atenció.* Flexibilitat mental: Capacitat d’adaptació al medi, al canvi d’actuació respecte a uns processos que no donen els resultats esperats.
* Memòria de treball: Capacitat de tenir informació de forma activa durant un període curt de temps.
* Fluïdesa: Es tracta de la velocitat i precisió en la recerca i actualització d’informació.
* Metacognició: Capacitat de controlar els propisprocessos cognitius.
* Conducta social: Capacitat d’implantació de regles per tal de respondre de manera adequada a determinades situacions socials.
* Cognició social: Capacitat de desenvolupament dels interessos propis depenent de la situació social-ambiental en la que es trobi el subjecte.
Mentre que també podem trobar diferents tipus de danys en aquestes àrees, com les següents:...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Anatomia Cerebral
  • Anatomía Externa del Tronco Cerebral
  • Anatomia fisiologica de la corteza cerebral
  • Cuestionario de anatomia(tallo cerebral)
  • Anatomía fisiológica de la corteza cerebral, resumen
  • Anatomia Cerebral
  • Anatomia externa de los hemisferios cerebrales
  • anatomia y fisiologia del sistema cerebral

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS