Anatomía de la mano

Páginas: 3 (617 palabras) Publicado: 6 de marzo de 2011
ANATOMIA OBJECTIU 10-MARÇ

ARTICULACIONS DEL CANELL,SISTEMATITZANT LA SEVA FUNCIÓ

El canell (carp), el segment proximal de la mà, és un complex de vuit ossos del carp, que s’articulen a la partproximal amb l’avantbraç a través de l’articulació del canell i a la part distal amb els cinc metacarpians. L’articulació del canell (radiocarpiana) és una articulació sinnovial de tipus condílea(elipsoidea).

[pic]

*Moviments del canell. 1.flexió;la cara anterior o palmar de la mà s’aproxima a la cara anterior de l’avantbraç. 2.extensió; la cara posterior o dorsal de la mà s’aproxima a lacara posterior de l’avantbraç. 3. Aducció o inclinació cubital; la mà s’aproxima a l’eix del cos. 4.abducció o inclinació radial; la mà s’allunya de l’eix del cos.

Composició de l’articulació delcanell

El cúbit no participa en l’articulació del canell. L’extrem distal del radi i el disc articular de l’articulació radiocubital distal s’articulen amb la fila proximal dels ossos del carp,exceptuant el pisiforme, que actua com un os sesamoideu, incrementant el braç de palanca del flexor cubital del carp (FCC). S’articula només amb el piramidal.

[pic]

*Amplitut dels moviments delcanell. 2.posició anatòmica; 3.abducció,no sobrepassa els 15º; 4.aducció; 6. Flexió activa; 7.extensió;8.flexió passiva; 9.extensió passiva.

Càpsula articular de l’articulació del canell

La capafibrosa de la càpsula articular envolta l’articulació del canell i s’inserta en els extrems distals del radi i cúbit i fila proximal dels ossos carpians (escafoides,semilunar i piramidal). La membranasinnovial revesteix la superfície interna de la capa fibrosa de la càpsula articular i s’inserta en els marges de les superfícies articulars. Nombrosos plecs sinnovials estan presents.

Lligaments del’articulació del canell

La capa fibrosa de la càpsula articular esta reforçada per forts lligaments radiocarpians palmars i dorsals. Els lligaments radiocarpians palmars passen des del radi a les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Anatomía de la mano
  • anatomìa: la mano
  • Anatomia De La Mano
  • anatomia de la mano
  • Las Manos, Anatomía
  • anatomía huesos de la mano
  • Anatomia mano musculos
  • anatomia exploratoria de la mano 1

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS