anatomia

Páginas: 2 (367 palabras) Publicado: 25 de septiembre de 2014
ANATOMIA 2. MARTA TERUEL 1º INFERMERIA


Típicament, quan s’usa el terme “anatomía”, sol referir-se a l’anatomia general o macroscópica, es a dir, a l’estudi d’aquelles estructures que poden serobservades sense l’ajuda del microscopi. Ara bé, l’anatomia no només inclou aquelles estructures que poden veure’s macroscòpicament sinó, també, les microscòpiques. Aquesta darrera rep el nomd’histologia i es basa en l’estudi de les cèl.lules i els tiexits mitjançant l’ús del microscopi o altre tècniques d’augment.

L’anatomia constitueix els fonaments de tots aquells sabers que s’inclouendins les Ciències de la Salut. L’anatomia ajuda a comprendre la malaltia del pacient mitjançant l’exploració física o les tècniques més modernes d’obtenció d’imatges. Però, també, te altres aplicacionsmolt importants per a la tasca d’infermeria.

L’observació i la visualització són les tècniques primàries que ha d’utilitzar l’alumne per aprendre anatomia. L’anatomia és molt més que la simplememorització de noms. Encara que el llenguatge de l’anatomia és important, ho és encara més la xarxa D’informació necessària per poder visualitzar la posició de les estructures físiques en un pacient,és lo més important. Per tant, la comprensió de l’anatomia requereix del context en el qual s’utilitza la terminología.


APROXIMACIÓ HISTÒRICA A L’ANATOMIA

Pregunta examen: Com es va anarconstruint el coneixement modern pel que fa la morfología del cos humà?

1. Fins al segle XV (inclós):
- Existía la investigación anatómica (EX. En el periode alexandrí, hi ha documentades tasquesbasades en la dissecció de cadàvers humans- Heròfil i Erasístrat).
- De totes maneres, fer dissecció (a animals ja que a persones estaba prohibit) a animals era un sacrilegi.
- Galé de Pérgamur vaadoptar el model dels 4 humos de la antígua grécia.

2. El desenvolupament de l’anatomia descriptiva a partir del segle XVI: El punt de partida:
- A partir del segle XVI el saber morfológic es va...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Anatomia
  • Anatomia
  • Anatomia
  • Anatomía
  • Anatomia
  • Anatomia
  • Anatomía
  • Anatomia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS