Andrija Mohorovičić. 

Páginas: 3 (663 palabras) Publicado: 8 de enero de 2014
Fitxa Biogràfica 3

Nom i cognoms: FOTO
Andrija Mohorovičić. 

Lloc i data de naixement – (Lloc i data de defunció):
va néixer aVolosko, Croàcia, el 23 de gener de 1857 i va morir a Zagreb, Croàcia, 18 desembre 1936.

Nacionalitat: Andrija Mohorovičić era de nacionalitat croata.

Estudis i professió: Andrija va rebre la sevaeducació elemental a la seva ciutat natal, continuant els seus estudis a l'institut d'una ciutat veïna, Rijeka. Posteriorment, va completar la seva formació en Matemàtiques i Física a la Facultat deFilosofia de Praga, el 1875. En aquesta ciutat, un dels seus professors va ser el famós físic Ernst Mach. Amb quinze anys, el jove Mohorovicic va aprendre italià, anglès i francès, i algun tempsdesprés, alemany, llatí i grec antic.
La seva carrera va començar amb un lloc de professor a la Facultat de Zagreb (1879 - 1880) i més tard, a l'escola secundària de Osijek. El 1882, va començar a impartirclasses a la Reial Escola Nàutica de Bakar, prop de Rijeka, ja que va conservar durant nou anys. Els treballs que va iniciar en aquest període van ser crucials en la seva posterior carrera científica.Des de 1893 fins 1917-1918 va ser professor en els camps de la Geofísica i l'Astronomia a la Facultat de Filosofia de la Universitat de Zagreb. El 1898 es va convertir en membre del que posteriormentseria l'Acadèmia Croata d'Arts i Ciències, a Zagreb, on ell era docent privat. El 1910, va assumir el lloc de professor associat de la universitat.

descobriments:
El 8 d'octubre de 1909, unterratrèmol va assotar Pokuplje, una regió al sud-est de Zagreb, localitzant l'epicentre a 39 quilòmetres de la capital croata. Nombrosos dels existents sismògrafs havien estat instal · lats abans d'aquestsuccés, i van proveir dades d'incalculable valor que van permetre a Andrija efectuar nous descobriments. Va concloure que quan les ones sísmiques aconsegueixen els límits entre diferents tipus de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Andrija

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS