Andrija

Páginas: 2 (279 palabras) Publicado: 31 de mayo de 2012
Andrija Mohorovicic


(Volosko, 1857 - Zagreb, 1936) 

Notable meteoròleg i sismòleg croat. Va ser un dels més prominents científics en el camp de l'estudi de Terra enel segle XX.






ESTUDIS I PROFESSIÓ

Andrija va rebre la seva educació elemental a la seva ciutat natal, continuant els seus estudis a l ’institut d'una ciutatveïna. Posteriorment, va completar la seva formació en Matemàtiques i Física a la Facultat de Filosofia de Praga, el 1875.
La seva carrera va començar amb un lloc de professora la Facultat de Zagreb. El 1882, va començar a donar classes a la Reial Escola Nàutica de Bakar.
Els treballs que va iniciar en aquest període van ser crucials en la sevaposterior carrera científica. Des de 1893 fins 1918 va ser professor en els camps de la Geofísica i l'Astronomia a la Facultat de Filosofia de la Universitat de Zagreb.
El1898 es va convertir en membre del que posteriorment seria l'Acadèmia Croat d'Arts i Ciències, a Zagreb, on ell era docent privat.


OBRES

• El 1887 va començar a dura terme observacions, mesures i anàlisi sistemàtics, inventant i construint instrumentació per a la mesura de les velocitats vertical i horitzontal dels núvols.
• El1907, va publicar el treball "Instruccions per a l'observació de la precipitació a Croàcia i Eslovènia".
• En el seu últim treball sobre meteorologia, el 1901, va tractarel descens de la temperatura atmosfèrica en funció de l'altitud.





IMPORTANCIA

Per a nosaltres, aquest home es molt important degut a que va ser el primercientífic a deduir la discontinuïtat de superfície i velocitat que separa l’escorça terrestre del mantell. Aquesta discontinuïtat es coneguda amb el nom de Discontinuïtat de Moho.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS