Angel Guimerà

Páginas: 2 (401 palabras) Publicado: 7 de noviembre de 2012
Apartat A:
1. Renaixement sorgeix al segle XVI a Europa, es un moviment artístic e intel·lectual que marca el final de l'edat mitjana. Juntament amb el renaixement artístic, Europa rep una serie decanvis com el major protagonisme de la burgesia i la pèrdua de poder del feudalisme. Tot això succeeix juntament amb els grans descobriments geogràfics. Podem dir que aquest moviment marca una novaera. També va ser molt important l'aparició de l'impremta, que va servir per donar a conèixer al món aquest moviment. El nom “renaixement” prové de l'obra de Giorgio Vasari.
2. Renaixença, aquestmoviment cultural, va tenir lloc al segle XIX, també es un moviment cultural, però en canvi el que vol, es recuperar la política, la cultura i els sentiments nacionalistes. És va començar a utilitzaraquest nom “reinaxença” quan Pere Rosselló va fer un discurs a els Jocs Florals de 1869 aquest nom va lligat amb la recuperació de la llengua catalana.
Apartat B:
Les obres més importants d'AngelGuimerà, son: La filla del mar, Maria Rosa i terra baixa.
Maria Rosa és un drama social, està escrit en prosa, i descriu les passions amoroses i tràgiques formades per: Maria Rosa, l'Andreu i en Marçal.Aquesta obra, va tenir tant èxit, que va ser traduïda a molts idiomes. Es tracta d'un triangle amorós, en que hi ha un assassinat per tal de casar-se amb Maria Rosa, aquesta haurà d'esbrinar el que apassat i després sembla que haurà un fatal final.
Terra baixa, una obra dramàtica, en la que es reflecteix una mica de realitat dels processos de canvi que patia Catalunya. A aquesta obra en Sebastiài la Marta, mantenen una relació en secret. En Sebastià per conveniència es vol cassar amb una dona de família adinerada, però no sé perquè, enreda al Manelic per cassar-lo amb la Marta, i en Manelics'enamora purament d'ella, encara que ella no l'estima. El final d'aquesta trama millor llegir-ho.
La filla del mar, amb aquesta obra es completa la trilogia, a aquesta obra el realisme i el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • angel guimera
  • ANGEL GUIMERÀ
  • Àngel Guimerà
  • Angel guimera
  • Àngel Guimerà
  • angel guimerà
  • Angel guimera
  • Angel Guimera

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS