Angels

Páginas: 3 (629 palabras) Publicado: 12 de enero de 2011
1- En quin gènere classificaries aquesta obra?
Sayonara Barcelona es tracta d'una novel·la.

2- Resumeix sintèticament la biografia de l'autor o autora del llibre
Va neixer a Santa Cristinad'Aro, Baix Empordà al 1948, és pintor i escriptor. Considera la pintura com la seva gran passió, però han estat dos premis literaris a fer-lo conèixer al gran públic: el Documenta (1982) i, en especial,el Sant Jordi (2006). Altres obres escrites per l'autor entre aquestes dues fites han restat desconegudes en no haver estat publicades per cap editorial. L'únic material publicat entre les dues datesfou a la Revista de Girona. Ha publicat Somni (1983), Sayonara Barcelona (2007) i Amor a Venècia (2007).

3- Escriu un resum breu de l'argument
El protagonista de l'obra és l'Abraham, un pintor quedesprés de fracasar, decideix emprendre un viatge cap al Japó, on finalment romandrà per refer la seva vida.
Després de vint-i-cinc anys torna a Barcelona per només unes quantes setmanes; tempssuficient per intentar tancar portes obertes que li van quedar al passat.
En primer lloc, la d'en Quim, un company pintor amb qui compartia el seu estudi i en segon lloc, però no per això menys important,la Mariona, la seva parella a qui va abandonadaren deixant-la embarassada i fugint cap a Japó.
La Mariona és incapaç de perdonar-lo, no pot oblidar el que l'Abraham li va fer.
La novel.la mostra unprotagonista enamorat del país que l'ha acollit durant vint-i-cinc anys i critica constantment aspectes del seu país d'origen. La seva critica es centra en l'ús minoritari de la llengua catalana,també critica les costums i hàbits de la gent barcelonina.

4-Situa els personatges principals i els secundaris. Descriu-ne un de principal i un de secundari.
El personatge principal és l'Abraham, enel qual es centra la novel.la. Aquest degut al remordiment d'haver deixat coses pendents al país on va neixer, decideix tornar però troba que tot ha canviat massa i es sent decepcionat.
Els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Business Angels
  • Teen Angels
  • business angels
  • Business Angels
  • angels federico
  • Teen angels
  • bussines angels
  • Teen Angels

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS