ANGLES DEFINITIU

Páginas: 17 (4240 palabras) Publicado: 4 de mayo de 2015


ÍNDEX


THESIS STATEMENT 1
LITERATURE REVIEW 2
LA ETIOLOGIA DEL TDAH 4
EL TRACTAMENT DEL TDAH 6
COVER LETTER 12
BIBLIOGRAFIA 14















THESIS STATEMENT

El TDAH és un trastorn que afecta a molts nens i joves, les causes poden ser biològiques o influïdes pel context social i està caracteritzat per una manca de concentració, inquietud, inestabilitat emocional i conductes impulsives.Davant la creixent preocupació per conèixer i intervenir en aquest tipus de trastorns de l'aprenentatge i la conducta, des de fa unes dècades s'està investigant i innovant en aquesta matèria i això està creant un debat important sobre quina és la forma idònia de concebre i tractar aquest trastorn. Actualment existeixen diferents vies de tractament, els psicològics i els farmacològics i són aquestsúltims els que causen debat per la implicació moral que suposa medicar nens i adolescents.

L’objecte d'aquest treball és defensar que per tractar aquest trastorn és necessària, per una banda ,la intervenció psicopedagògica però també un tractament farmacològic adequat i responsable. Per tant, en aquest treball s’explica des de diferents perspectives que és el trastorn per dèficit d’atenció , laseva etiologia i el seu tractament a partir de la recerca bibliogràfica que posa de manifest i n’analitza les discrepàncies científiques envers el tema.









LITERATURE REVIEW

El trastorn per dèficit d'atenció amb hiperactivitat ( TDAH) és un dels trastorns més diagnosticats en l'etapa infantil, actualment la seva taxa de prevalença segons el DSM-V (Manual Diagnostico y Estadístico de losTrastornos Mentales publicat per la American Psychiatric Association (APA) en 2014, és del 5% en nens i el 2'5 % en adults. Per tant, aquest és també un dels trastorns més investigats en la comunitat científica. Des del passat segle existeix un gran debat entre la comunitat científica en referència a les discrepàncies en la seva etiologia, el seu diagnòstic, el seu tractament i fins i tot en la sevaterminologia. El TDAH “ is one of the most common childhood psychiatric conditions. It has been the focus of a great deal of scientific and clinical study during the past century” (J. Am. Acad. Child Adolesc. Psychiatry, 2007, p.895).

El DSM-V ens descriu el TDAH com un patró persistent d'inatenció i/o hiperactivitat impulsivitat. És un trastorn que comença a la infància, la presencia delsseus símptomes ha de ser evident abans dels 12 anys i mantenir-se de forma duradora al menys durant 6 mesos, a més els símptomes han de ser present a dos o més contextos. Es detecta normalment a l'escola, és un trastorn més freqüent al sexe masculí que femení i es considera que la seva heretabilitat és notable. Les característiques o símptomes associats a aquest trastorn i que poden servir perdetectar el TDAH apareixen al DSM-V i són els següents:

1.Inatenció: es manifesta en la falta d'assistència, l'atenció i desorganització en les tasques.

- Amb freqüència té no presta la deguda atenció als detalls. Comet errors en les tasques escolars.
- Amb freqüència té dificultats per mantenir l'atenció en tasques.
- Amb freqüència sembla no escoltar quan se li parla directament.
- Ambfreqüència no segueix les instruccions i no acaba les tasques escolars.
- Amb freqüència té dificultats per organitzar tasques i activitats.
- Amb freqüència evita iniciar tasques que requereixen un esforç mental sostingut
- Amb freqüència perd coses necessàries per fer les tasques.
- Amb freqüència es distreu amb facilitat a causa d'estímuls externs.
- Amb freqüència oblida les activitats quotidianes.2. Hiperactivitat i impulsivitat: La primera es refereix a l'activitat motora excessiva i la segona a fa referència a accions ràpides que es produeixen en el moment.

- Amb freqüència juga o pica les mans o els peus i es mou del seient.
- Amb freqüència s'aixeca en situacions inesperades.
. Amb freqüència corre o s'enfila en situacions no apropiades.
- Amb freqüència és incapaç de jugar o...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Angles
  • angles
  • Angles
  • angles
  • Angles
  • Angles
  • angles
  • Salidas en les angles

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS