Angy

Páginas: 3 (715 palabras) Publicado: 8 de octubre de 2014
Síntesi primer acte.

En el primer acte de la obra, l’autor ens fa un petita introducció els fets que desprès marcaran l'obra, l'expulsió dels moriscos.
Saïd és el capità d'un vaixell de corsarisalgerians, que han fet presoners a un grup de cristians després d'assaltar la seva nau.
Saïd, és un mestís, el seu pare era musulmà i la seva mare cristiana, vivien tranquil·lament a la PenínsulaIbèrica. Van matar el seu pare, i ell juntament amb la seva mare van ser expulsats, els van traslladar amb un vaixell, on anaven moriscos o persones vinculades amb aquest grup social. La seva mare vaser llençada al mar, i aquesta li va dir que venges la seva mort i la del seu marit.
Els pirates musulmans tenen presos a unes persones cristianes, d'alts càrrecs a Espanya, Blanca una noia monja, elseu cosí Ferran i el seu pare Carles. Saïd, l'arraix, està greument ferit i l'única que el pot atendre és Blanca. Saïd ordena que li portin la cristiana perquè li curi les ferides. Entre els corsarises destaquen els següents: Hassèn, la mà dreta de Saïd, fidel com un gos; Malek, rival en el poder sobre el vaixell i Joanot, personatge que es manifesta ambigu i misteriós que demostra la seva granenyorança del món cristià.
Agraït per la cura, Saïd li otorga a Blanca més privilegis que a la resta de presoners i amb el temps s'enamora d'ella. A través de les trobades per curar Saïd, Blanca hasentit dins seu un sentiment d'amor - compassió que la fa sentir molt culpable. Decideix matar-lo amb el seu punyal però no pot. Just en aquell moment entra un pirata. Després d'estar discutint ellexplica a Blanca la seva història de quan era petit i de per què va acabar exercint com a corsari. Quan Saïd li explica a Blanca la història dels seus pares, l'emociona fins a fer-la plorar i ellacomprèn que també s'ha enamorat de Saïd, sentiment que els confon a tots dos, ja que pertanyen a mons diferents i oposats i saben que el seu amor no serà ben vist per ningú.

PERSONATGES

Blanca. És...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Angy
  • Angy
  • angy
  • Angy
  • angy
  • Tarea Angy
  • ANGY ESP
  • Angy

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS