Animacion del punto de venta

Páginas: 17 (4243 palabras) Publicado: 25 de abril de 2011
UD1. EL PUNT DE VENDA.
NA1. ANIMACIÓ EXTERIOR DEL PUNT DE VENDA

INTRODUCCIÓ
Totes les persones es formen la seva pròpia opinió d’un establiment comercial gràcies a una sèrie d’impressions que poden percebre en aquell mateix moment o bé a través d’una imatge preconcebuda. Abans que les persones iniciïn el seu acte de compra s’han creat unes determinades expectatives sobre allò que els potoferir una determinada botiga. Però una vegada a dintre la presentació del productes, el disseny i la imatge de l’establiment determinaran, en bona part, el seu comportament i les seves motivacions de compra.

En aquesta primera unitat didàctica estudiarem l’animació del punt de venda per tal de conèixer els recursos que existeixen per seduir la clientela, atraure-la al punt de venda i fer de laseva compra una experiència gratificant.

Tots sabem què és el punt de venda. Contínuament en visitem per adquirir tot tipus de productes que satisfan les nostres necessitats: menjar, roba, tecnologia, etc. Tot i això, i al llarg d’aquesta unitat didàctica analitzarem el punt de venda des d’un punt de vista estratègic i estètic per tal de d’analitzar en profunditat aquells elements que tenen perobjectiu cridar l’atenció del públic i que, en conseqüència transmeten una determinada imatge de l’establiment.
* La ubicació
* La façana
* La imatge corporativa
* L’aparador
* La publicitat exterior

1.1 Concepte d’animació del punt de venda
El punt de venda és el lloc on es realitzen les operacions de compravenda però també és l’entorn en què conflueixen elsinteressos del fabricant i del distribuïdor. El consumidor actual ja no viu la compra de productes com una obligació, sinó

com una activitat més de temps lliure. Per tant sembla obvi que els clients optin per aquells establiments que els ofereixen un ambient atractiu i agradable.
L’animació comercial o animació del punt de venda es pot definir com el conjunt d’accions que tenen per objectiudinamitzar l’establiment comercial, és a dir donar-hi vida o crear un ambient atractiu amb l’objectiu d’afavorir l’increment de les vendes i de la clientela |

Les tècniques d’animació del punt de venda són una part molt important del màrqueting en el punt de venda i la seva aplicació pretén obtenir els següents objectius:
1) Establir una comunicació efectiva amb el comprador potencial per tal dedonar a conèixer l’establiment, atraure la seva atenció i despertar el seu interès
2) Dinamitzar l’establiment comercial, és a dir, dotar-lo de vida
3) Crear missatges positius per tal de fidelitzar
4) Crear, mantenir i millorar la imatge del punt de venda
5) Incrementar el volum de vendes provocant el procés de decisió de compra
6) Diferenciar-se dels competidors.

1.2La ubicació dels punts de venda

La primera pregunta que es fa un empresari a l’hora d’obrir un nou establiment és on l’obrirà. La decisió sobre la situació del local no és fàcil perquè no depèn exclusivament del seu desig sinó que intervenen moltes variables.

1- Podem afirmar que escollir la ubicació és una decisió estratègica, ja que un cop escollit el lloc, si no ens agrada no podemcanviar-lo. Hem de tenir en compte que obrir un nou establiment genera uns costos molt elevats (obres, inversió en mobiliari, aparadors, rètols, etc.)

2- Hi ha zones i zones. A Barcelona per exemple és molt difícil trobar un local disponible en zones tant cèntriques com passeig de Gràcia o el portal de l’Àngel. A més a més els costos d’un lloguer en aquestes zones pot estar molt per damunt deles nostres possibilitats. Mireu els titulars següents extrets d’una noticia:

Los precios de los locales comerciales en el Paseo de Gracia de Barcelona han alcanzado un nuevo récord después de que el pasado año se cerrara una operación de compraventa a 26.000 euros el metro cuadrado.La calle Preciados de Madrid, con un precio de 235 euros por metro cuadrado al mes, y el Paseo de Gracia de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • animacion del punto de ventas
  • Medios de animación del punto de venta
  • Animacion al punto de venta
  • Animacion en el punto de ventas
  • Animación de un punto de venta
  • animacion punto de venta
  • Animacion Del Punto De Venta
  • Animacion en en punto de venta

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS