animal

Páginas: 7 (1693 palabras) Publicado: 10 de noviembre de 2013
Central Nuclear http://www.xtec.cat/iestorredembarra/tecnologia/tectec1/tectec1Tema3-4.htm

·Definició
Una central nuclear és una instal·lació dissenyada per a produir energia elèctrica a partir de l'energia calorífica que proporciona un reactor nuclear, on es produeixen reaccions en cadena de fissió nuclear.

A més del reactor, una central nuclear consta sempre d'una turbina de vapor, unalternador, dos o tres circuits -primari, secundari i terciari- i una o diverses torres de refrigeració del fluid condensador, que sol ser aigua. L'eficiència total és d'entre el 30% i el 40%.



·Tipus de Centrals

·Reactor d'aigua a pressió (PWR)

El reactor d'aigua a pressió és el reactor nuclear més utilitzat al món. S'ha desenvolupat principalment als Estats Units, RF Alemanya, Françai Japó.

Aquest reactor nuclear utilitza urani enriquit en forma d'òxid com a combustible. El moderador i el refrigerant utilitzat és l'aigua.

L'energia generada pel nucli del reactor és transportada mitjançant l'aigua de refrigeració que circula a gran pressió fins a un intercanviador de calor, on es genera el vapor que accionarà les turbines.


·Reactor d'aigua en ebullició (BWR)

Elreactor d'aigua en ebullició, també s'utilitza amb freqüència. Tecnològicament ha estat desenvolupat principalment, als Estats Units, Suècia i la RF Alemanya.

En aquest reactor, l'aigua s'utilitza com a refrigerant i moderador. El combustible és urani enriquit en forma d'òxid.

·Reactor d'urani natural, gas i grafit (GCR)

Aquest tipus de reactor nuclear utilitza urani natural en forma demetall com a combustible. El combustible s'introdueix en tubs d'un aliatge de magnesi anomenat “Magnox”.

El moderador utilitzat és el grafit i la nevera és gas, anhídrid carbònic. La tecnologia d'aquest tipus de reactor nuclear, ha estat desenvolupada principalment a França i Regne Unit.

·Reactor avançat de gas (AGR)

Ha estat desenvolupat al Regne Unit a partir del reactor nuclear d'uraninatural-grafit-gas.

Les principals novetats són que el combustible nuclear, en forma d'òxid d'urani enriquit, està introduït en tubs d'acer inoxidable i que l'atuell, de formigó pretensat, conté els canviadors de calor en el seu interior.

·Reactor refrigerat per gas a temperatura elevada (HTGCR)

Aquest reactor nuclear és una nova evolució dels reactors nuclears refrigerats per gas.Desenvolupat en Alemanya, Regne Unit i Estats Units.

Les diferències amb l'anterior són principalment tres: se substitueix el heli pel anhídrid carbònic com a refrigerant, s'utilitza combustible ceràmic en lloc de combustible metàl·lic i les temperatures del gas amb què treballa són molt més elevades.







·Reactor d'aigua pesada (HWR)

Aquest tipus de reactor nuclear ha estat desenvolupatprincipalment al Canadà.

El combustible utilitzat és l'urani natural, en forma d'òxid, que s'introdueix en tubs de zirconi aliat. La seva principal característica és l'ús d'aigua pesada com a moderador i refrigerant.

En el seu disseny més habitual, els tubs del combustible s'introdueixen en un atuell que conté el moderador. El refrigerant es manté a pressió per mantenir el seu estat líquid.El vapor es produeix en uns canviadors de calor pels quals circula l'aigua lleugera.

·Reactor reproductor ràpid (FBR)

Hi ha diversos dissenys, sent el rus i el francès els que es troben més avançats.

La principal característica dels reactors ràpids és que no utilitzen moderador i que, per tant, la majoria de les fissions es produeixen per neutrons ràpids. El nucli del reactor constad'una zona fisionable, envoltada d'una zona fèrtil on l'urani natural es transforma en plutoni. També pot utilitzar-se el cicle urani 233-tori.

El refrigerant és sodi líquid, el vapor es produeix en intercanviadors de calor. El seu nom de "reproductor" és perquè a la zona fèrtil es produeix major quantitat de material físsil que la que consumeix el reactor en el seu funcionament, és a dir més...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Los animales
  • Animales
  • Animales
  • Animales
  • Animales
  • Los animales
  • Animales
  • animales

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS