Animales

Páginas: 14 (3491 palabras) Publicado: 7 de diciembre de 2012
CAMPS DE CONCENTRACIÓ.

Els primers camps van ser creats com a centres de reclusió per a tots els opositors al nazisme i per als adversaris polítics. Així, els primers en arribar−hi van ser els mateixos alemanys, tots els que eren sospitosos de no adhesió al nou règim. L'objectiu que es perseguia amb aquests primers centres era la reeducació dels internats; calia recuperar−los per al nou ordre.La promulgació de les lleis de Nuremberg5 el setembre de 1935, basades en la superioritat de la raça ària6 i l'antisemitisme, l'annexió de nous territoris al Reich i la durada de la guerra van ser els factors que van ampliar la procedència dels detinguts i la finalitat dels camps:
de la possible recuperació dels reclosos es va passar a la seva eliminació.

Quan es van crear
A l'Alemanya nazi,els camps de concentració, van començar a instal·lar−se a partir de 1933 com a centres per eliminar adversaris polítics, intimidar a la població així com per aïllar i exterminar minories ètniques i religioses, a més d'utilitzar−se com llocs de detenció de presoners de guerra. La gran població de reclosos va constituir una important ma d'obra per enfortir l'economia alemanya.
Va ser sistemàtic eintencional l'assassinat de milions de persones per l'alimentació deficient, els treballs forçats, les malalties, els turments i execucions a cambres de gas i forns crematoris. L'administració dels camps anava a càrrec de les SS. Fins a 1945 van existir sota el règim nazi milers de camps e instal·lacions annexes.

Llista de camps de concentració

· Moringen: Camp de concentració situat entreles ciutats de Gotinga i Hanover. Entre Octubre de 1933 i Març de 1938 camp de concentració de dones. Entre l'Agost de 1940 i el 6 d'Abril de 1945 va allotjar a joves i adolescents entre 12 i 22 anys. Entre les causes de detenció figurava la negativa a apuntar−se a les Juventuts Hitlerianas; actes de sabotatge o negativa a treballar, actes delictius; afiliació al moviment swing7; homosexualitat oprostitució, així com resistència política. Els reclosos estaven exposats a estudis biològics, treballs forçats, fam i dures penes. Molts dels joves van morir. Des de 1993 es declarat lloc commemoratiu.

· Neustadt−Glewe: Camp de concentració situat a Mecklemburg, va ser un dels annexes del camp de concentració de dones Ravensbrück que va funcionar des de l'1 de Setembre de 1944 fins el 2 deMaig de 1945. Les recloses eren majoritàriament dones jueves evacuades d'Auschwitz i presoneres polítiques d'Holanda, França, Grècia, Polònia, Hongria, la Unió Soviètica i el Reich alemany. Les dones eren utilitzades pels treballs forçats.

· Bergen−Belsen: Camp de concentració nazi a l'estat alemany de Baja Sajonia. Des de 1940 allotjà presoners de guerra belgues i francesos, als que el Juliol de1941 es sumaren més de 20.000 presoners soviètics (Stalag).
Fins Febrer de 1942 van morir uns 18.000 reclosos a conseqüència de la fam i de l'allotjament a l'intemperie. Al 1943 va allotjar transitoriament a uns 6.000 jueus extrangers destinats a ser canviats per presoners alemanys. Certificaren la mort massiva de presoners, afectats molts d'ells per les febres tifoidees. Ana Frank va morir elMarç de 1945 a Bergen−Belsen.

· Ravensbrück: Camp de concentració de dones a 80 km de Berlín. Operà des de Maig de 1939 fins l'Abril de 1945, quan ingressaren tropes soviètiques. El camp va ser construït a l'hivern de 1938−39 per presidiaris de Sachsenhausen a terrenys pantanosos. Dissenyat per 15.000 reclosos, arribà a allotjar a en cert moment a més de 120.000 dones de 23 països, allotjades encondicions precàries. S'hi va instal·lar una cambra de gas a començaments de 1945.

· Dora−Mittelbau: Camp de concentració creat l'Agost de 1943 com a centre subsidiari del camp de concentració de Buchenwald. El seu nom original era Dora. Situat prop de Nordhausen al cor de les muntanyes del Harz, proveïa mà d'obra per la producció dels míssils V−2 a fàbriques subterrànies. Al Novembre de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Los animales
  • Animales
  • Animales
  • Animales
  • Animales
  • Los animales
  • Animales
  • animales

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS