animisme

Páginas: 16 (3940 palabras) Publicado: 4 de marzo de 2014





Índex:

1. Introducció..............................................................................3-4

2. Història i localització...................................................................5-6


3. Característiques, personatges.....................................................7-9


4. Mites iRituals..........................................................................10-13

4.1. Com utilitzar una nina vudú
4.2. Afrodisiacs vodús
4.3. Un anticonceptiu senzill
4.4 Mètode per a les dones que volen forçar el seu home al matrimoni
4.5 Com aconseguir que la teva dona no et posi les banyes
4.6 Per convertir un home en impotent



5. Actualitat..................................................................................14-16

5.1.Pervivència de les religions tradicionals


6. Conclusions....................................................................................17


7. Bibliografia .............................................................................18-19

1. Introducció
Com a inici d’aquest treball basat en l’animisme s’ha trobat convenient començar per la pregunta més simple :

Què és això del’animisme ?
L'animisme és la creença que una personalitat, un ésser sobrenatural o una ànima, habita els objectes ordinaris i governa la seva existència i, per tant, s’acostuma a pensar que les ànimes sobreviuen al cos i passen a un món millor o paradís.

Dit això cal clarificar que més que una religió establerta de manera precisa és una manera de pensar o de donar raons als fenòmens naturals quesucceeixen. Això ens porta al punt de donar la raó a certs estudiosos de que és un pensament primitiu ja que els “perquès” són fàcilment resolts amb la simple resposta de culpar aquests esperits.

A més a més és característica per no estar clarament reglamentada, el que vol dir que als diferents indrets del món es practica d’una manera o una altra no tenint necessariament els mateixos costums. Algunsseran més partidaris de la pràctica del Vudú i altres del Xamanisme, conceptes dels quals se’n parlarà més endavant.

Com és lògic de pensar el més remarcable d’aquesta antiga cultura, i no per això menyspreable, són els seus rituals, així doncs aquest treball estarà bastant basat en ells de manera precisa i anecdòtica.

Per tant, el que ens ha de quedar més clar per poder entendre tota lainformació successòria és que el punt central d’aquesta creença són els esperits. Aquests esperits podran ser benefactors o malfactors i a més a més se’n podran anar temporalment del cos on estiguin situats o permanentment. Perquè s’entengui la última frase s’exemplificaran dues escenes:

Si l’esperit se’n va temporalment d’un cos parlem, per exemple, de quan els humans somniem i això explicariaperquè viatgem fins mons desconeguts.

En el cas que l’esperit se n’anés permanentment podríem parlar bàsicament de la mort, on aquest ser desapareixeria del cos que habitava per sempre.











2. Història i localització:

Del recorregut que ha fet aquesta cultura en tenim ben poca informació el motiu pel qual passa aquest fet és perquè es va transmetre de manera oral degeneració en generació i no per documents escrits. En l’actualitat hem pogut trobar informació sobre ella gràcies a l’arqueologia i l’antropologia.

Tot i que haguem dit que és una creença de la qual no se’n van trobar documents escrits si que tenim en l’actualitat un estudi d’aquesta religió que ens ha portat a poder avançar bastant en el seu coneixement. Aquest document ha estat escrit per EdwardTylor.

La teoria d’Edward Tylor:

Resumint el contingut de l’estudi de Tylor sobre l’animisme podem dir que segons ell, aquesta creença va ser una de les primeres existents i que derivant d’ella van anar apareixent les religions actuals que coneixem avui en dia. Això és el que ell va anomenar “teoria evolutiva de l’animisme”.
També cal dir, però, que hi ha hagut molts pensadors i filòsofs...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Animism And Supernatural Beings

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS