anna sulivan i helena keller

Páginas: 6 (1397 palabras) Publicado: 16 de mayo de 2013
TEMA 4: L’APRENENTATGE, EL LLENGUATGE, LA INCOMUNICACIÓ A TRAVÉS DEL SÍNDROME DEL PRESONER
El miracle d’Anna Sullivan d’Arthur Penn (1962)
QUESTIONARI:
1.ANALISI DEL CAS D’HELEN KELLER:
1.1 Helen Keller, com es va iniciar la malaltia i quins símptomes va presentar?
A causa d'una malaltia que va tindre amb 18 mesos d'edat va quedar sorda i cega.
1.2 Comenta aquesta frase amb relació alcas d’Hellen: “la cultura és molt més que un conjunt de normes i lleis, la cultura són també els valors, les creences, els costums, les actituds, les tècniques, una concepció de les relacions socials, de la família, del treball, de la diversió, del patiment, de l’amistat, de l’amor, de la violència, de la mort, etc… i la única manera verdadera d’accedir a tots aquests àmbits és el llenguatge”Aquesta frase ens expressa que per formar part d'una cultura apart de les normes i la llei, es molt important el llenguatge i la cultura. Per aquest motiu la Helen no en pot tenir ja que es sorda i cega a no ser que li hagin ensenyat com va fer Anna Sulivan.
1.3 Quins tractaments mèdics i psicològics va rebre l’Helen al llarg de la seva vida?
En primer lloc Anna va comunicarse amb ella vencen laseva agressivitat amb força y paciencia. El segon pas fou enseñarli el alfabet manual. Anna la va posar en contacte amb objectes i li deletrejaba en la ma les paraules. Mes tard despres del positiu progrés va apendre novas paraules i idees que necessitaría per aprendre a parlar.

1.4 Quines raons de pes van fer possible que l’Anna Sullivan ajudes a millorar a Helen Keller?

Anna Sullivan sela va emportar a viure a la caseta a soles, aquet fet va fer que Helen li acabés fen cas. Un altre raó de pes va ser l'actitud de la Helen, la seva curiositat per saber-ho tot i las ganas que tenia d'apendre.
2.L’APRENENTATGE:
2.1 Quin paper té la mestre en l’aprenentatge de Helen? Quins trets positius i negatius?( pregunta conjunta amb la 2.2)
La mestre té molts efectes positius sobrel’aprenentatge de Helen ja que la centra i li transmet confianza i consequentment desapareix la seva agressivitat. Tambe l’ajuda a desenvolupar els seus sentits i a fer créixer el seu aprenentatge. D’altre banda també té alguns efectes negatius sobre Helen ja que li facilita molt las cosas i per això ella crea una dependencia.
2.3 Quin paper té l’amor o la força en l’aprenentatge de Helen?
Doncs passaque la Helen evoluciona cap a nena mimada i consentida.
2.4 Quins són els obstacles més significatius que l’àmbit familiar dificulten l’aprenentatge de Helen? Hi ha algun reforçament negatiu a les accions de Helen? Posa un exemple o seqüència de la pel·lícula
Esta protegida exsecivament, aquest es el gran i principal problema tan d’Anna Sulivan com consequentment de Helen. La permeissivitatdels pares comporta el pasotisme dels fills. ( hi ha excepcions).
2.5 Quines són les estratègies motivacionals (activació de la curiositat, treball conjunt, premis i càstigs, etc.) de la professora?
Anna Sullivan intenta fomentar la curiositat de Helen i les seves ganes de comunicar-se i aprendre.
2.6 On posicionaries a la mestre entre l’exercici de l’autoritat o l’autoritarisme. Argumenta lateva explicació amb escenes de la pel·lícula i raona la resposta.
Anna intenta fomentar el desenvolupament d’Anna Sulivan molt positivament, el problema es que la protegeix massa. Aconsegueix imposar la seva autoritat sent acceptada per la Helen.
2.7 Quins nivells d’intel·ligència demostra Helen? (posa un parell d’exemples)
La Helen és una persona altament intel·ligent, te una alta capacitat deconcentració i d’aprenentage. Al llarg de la peli es veu com la mestre l’ensenya diferents signes i ella es capaç de memoritzar-los tot i que no el pot entendre fins al final de la peli.
3.EL LLENGUATGE:
3.1 Quins signes coneixia Helen abans de trobar-se amb Anna Sullivan per comunicar-se amb la seva família?
Helen havia inventat 60 senyes per comunicar-se amb la seva familia.
3.2 Quines...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El milagro de anna sulivan
  • Hellen keller y Ana sulivan
  • Sulivan
  • I Si El Mapa Fos Erroni Anna Dot
  • La Mare De Déu, Jesús, Nen I Santa Anna
  • kellen
  • kelle
  • kello

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS