anna

Páginas: 4 (852 palabras) Publicado: 14 de febrero de 2014
La tessel·la és una peça petita de marbre, terra cuita, vidre, etc., amb què es fa un mosaic.
El refetor o refectori és el menjador dels monjos als monestirs. Té, en general, forma rectangular, ies troba situat a la galeria oposada a l'església. Les taules estan alineades al llarg de les parets. Els monjos s'hi instal·len segons el seu rang d'antiguitat.
El frontal d'altar és una taula defusta romànica que servia de frontal per a l'altar d'una esglèsia parroquial. Per exemple la de Sant Martí de la població La Guingueta d'Ix (Alta Cerdanya). D'autor anònim, està datada del segon quartdel segle XII
L’iconoclàstia és aquella doctrina que s'oposa a la veneració d'imatges o ídols. Usualment, una iconoclàstia és motivada per raons religioses o polítiques. Les persones que s'involucrenen una iconoclàstia són anomenades iconoclastes. Etimològicament, iconoclasta es refereix a qui destrossa icones, és a dir, pintures o escultures sagrades. En llenguatge col·loquial, s'utilitza tambéper a referir-se a aquella persona que va a contra corrent i el comportament de la qual és contrari als ideals, normes o models de la societat actual o a l'autoritat de mestres dintre d'aquesta, senseque impliqui una connotació negativa de la seva figura.
El cimaci (de llatí cimacium i aquest del grec κύμα, ona) és una motllura corba amb forma de S (és a dir, dos semicercles), amb funció tantestètica com estructural, que s'ha utilitzat en l'Arquitectura clàssica fins al segle XIX. Actualment els cimacis s'utilitzen en obres de restauració en monuments
La volta d'aresta és la formada per laintersecció de dues voltes de canó iguals i que es creuen perpendicularment. Les línies d'intersecció o arestes són arcs d'el·lipse que es troben en el vèrtex superior. Suposada la igualtat de lesvoltes assecants, l'espai que cobreix una volta d'aresta és un quadrat perfecte. Es forma sobre la base d'un arc de mig punt.
Theotokos (en griego: Θεοτόκος; en latín: Deipara o Dei genetrix) és una...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Anna
  • Anna o
  • ANNA
  • Anna
  • Anna o
  • Anna
  • anna
  • anna

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS