Annales

Páginas: 2 (499 palabras) Publicado: 8 de enero de 2013
La revista dels Annales, l'inici.

La revista Annales va ser fundada i editada pels historiadors francesos Marc Bloch i Lucien Febvre el 1929, mentre ensenyaven a la Universitat d'Estrasburg. Lapublicació va proposar una concepció de la investigació històrica diferent a la qual li havia antecedit, doncs va combinar la geografia, la història i els plantejaments sociològics dels AnnéeSociologique , a més, propugnava per una ampliació en els temes d'estudi de la Història, i rebutjava l'èmfasi predominant en la política, la diplomàcia, i els fets bèl · lics, enfocaments als quals s'adherienmolts dels historiadors del segle XIX.

Aquest moviment historiogràfic ve compost per diferents grups, però tots ells no s'identificaven com un grup o una escola, sino que donaven més importància alsenfocs individuals dels seus membres. Al centre del grup i per tant amb una major rellevància trobem els historiadors Lucien Febrvre, Marc Bloch, Fernand Braudel, Georges Duby, Jacques Le Goff iEmmanuel Le Roy Ladurie. A prop del centre es troben cuatre historiadors esl quals donaven una visió marxista: Ernest Labrousse, Pierre Vilar, Maurice Agulhon i Michel Volvelle. Per últim trobem un grupmés lluny del centre: Roland Mousnier i Michel Foucault, dos autors que es citen molt breument per culpa dels seus interessos històrics i els de l'escola.

Aquest moviment ideològic que va neixer ambuna revista i que ara té més de vuitanta anys, presenta una sèrie d'idees principals. La primera de totes és la d'una substitució de la narració tradicional dels esdeveniments per unahistòria-problema analítica. La segona idea principal dels Annales vol impedir que la història sigui solament política. Per ells la història ha de ser un conjunt de totes les activitats humanes. La tercera idea era lacol.laboració de la història amb altres disciplines (sociologia, economia, lingüística, etc) amb l'objectiu d'aconseguir les dues propostes anteriors. Així doncs, l'objectiu d'aquesta nova escola...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Annales
  • Annales
  • Annales
  • Los Annales En Singular. Los Annales En Plural
  • Los Annales Antes De Los Annales: 1921- 1929.
  • Escuela de los annales
  • Escuela De Los Annales
  • Generacion De Los Annales

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS