Anne frank

Páginas: 3 (629 palabras) Publicado: 1 de marzo de 2012
INLEIDING

Het Achterhuis is de titel van het dagboek van Anne Frank (1929-1945). Het is genoemd naar de bijnaam van het onderduikpand op dePrinsengracht en is het levensverhaal van een jong meisjeten tijde van de Tweede Wereldoorlog.

Nadat de familie Frank, samen met de familie Van Daan (echte naam Van Pels) en de joodse tandarts Mr. Dussel (echte naam Fritz Pfeffer) door de GrünePolizei zijn opgepakt en afgevoerd naar concentratiekamp Westerbork wordt er in de persoonlijke eigendommen van de families een dagboek gevonden door Miep Gies (in het dagboek Miep van Santen genoemd) en BepVoskuijl (in het dagboek Elli Vossen genoemd), twee van de verzorgers van de onderduikers. Omdat op dat moment de situatie van Anne nog niet zeker is wordt het dagboek zorgvuldig bewaard. Na de oorlogblijkt dat Anne, net als haar moeder, zus, de familie Van Daan en Mr. Dussel, het kamp niet overleefd heeft. Alleen de vader van Anne, Otto Frank overleeft de gruwelen.

Otto Frank besluit om hetdagboek te redigeren en uit te geven, en dit gebeurt dan ook in 1947 onder de titel "Het Achterhuis". Het boek is sindsdien in vele talen vertaald en er is een toneelstuk op gebaseerd. In deoorspronkelijke uitvoering speelde Martine Crefcoeur de rol van Anne. In de meeste bekende uitvoering speelde Jip Wijngaarden Anne en Jeroen Krabbé haar vader. Verder zijn er diverse films op gebaseerd,zoals The Diary of Anne Frank (1959), dat drie Oscars won.











































TITELBESCHRIJVING



Anne frank, dagboek het achterhuis,Amsterdam-duistland 1942-1945

















































dagboek het achter huis





Het boek gaat over Anne Frank, eenDuits joods meisje, is met haar ouders en zus naar Amsterdam gevlucht. In 1942, op haar dertiende verjaardag, krijgt ze een dagboek cadeau. Op deze dag schrijft ze voor het eerst in het boek. Ze...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Anne frank
  • Anne frank
  • ANNE FRANK
  • Anne frank
  • anne frank
  • Anne Frank
  • Anne Frank
  • anne frank

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS