anni

Páginas: 15 (3613 palabras) Publicado: 3 de junio de 2013
1. El Met de Conques.
Les Conques són una mare i una filla que viuen juntes i que tothom creu que són bruixes.
La filla es queda embarassada del boig del poble (sense estar casada) i té un fill (un noi que serà alt prim, sense cultura ni educació) que està marginat per tot el poble, mentre és petit. Poc a poc el van acceptant però el tracten com si fos “l’home del sac”. Mare i fill viuen solsi ella pateix de veure com tracten al seu fill. El noi, que és molt creient (sempre va a missa, a les processons de setmana santa, …) sembla que només troba consol en la religió i només es sent bé quan va a l’església a resar.
La seva mare es posa malalta, per menjar bolets verinosos, i finalment morirà, en no haver acudit el metge. El noi, que ha quedat sol, no menja i no es cuida, camina icamina sense saber on va. S’alimenta del que els pagesos li donen. Viu com un captaire i per les nits somnia i té aparicions de la seva mare i de Jesús. Finalment, deixa de menjar, i de la pròpia debilitat es trenca una cama i s’oculta en una cova prop del riu. Allà mor; temps més tard uns caçadors trobaran el seu esquelet.
Idea central: Persecució d’un ideal (Mor mentre està predicant)
  2. Idil·liXorc.
La Laia i en Tit es troben un dia pel carrer mentre anaven a captar. Seuen en un clos perquè en Tit descansi, i comencen a parlar. En Tit li explica la seva vida (que la seva família el maltracta...) i li diu que tant de bo trobés una dona. Aleshores, els dos es diuen que s'agraden mútuament i que es casaran quan tinguin suficients diners. Quan el grup de captaires o van saber fan mofa aen Tit, que decideix que no vol captar més amb ells. (No tindrà diners i per tant no podrà pagar el casament). Finalment, és la Laia qui acaba pagant la boda. Quan el poble se’n assabenta també es mofen d'ells. A en Tit el fan fora de casa i se'n va a viure amb la Laia. Es casen un dia de matinada (a les 4h). (De testimoni de la Laia, el cec del poble. De testimoni d'en Tit el campaner del’església.) Els casa el rector del poble, i en sortir del poble són apedregats. Tots entren dins l’església, menys en Josep (en “Tit”) que es queda fora. En Josep morirà, li resarà un parenostre i la Laia plorarà la seva mort.
  3. PARRICIDI
Personatges principals: Felet, Lena, Titet, Pau, gent del poble.
FELET: és el marit de la Lena. Acostuma a anar al bar a emborratxar-se. És acusat injustament del'assassinat de la seva
dona. Representa la figura d'una persona de poble.
LENA: és la dona del Felet, i és una mestressa de casa que cuida del seu fill. És infidel perquè té diversos amants, un d'ells el Pau, que l'acaba assassinant.
TITET: és el fill de la Lena i el Felet. És molt innocent, i té part de culpa de l'empresonament del seu pare (és petit perquè encara dorm en un bressol i al llibreparla com un bebè).
PAU: és l'amant de la Lena. És molt gelós i violent, i acaba assassinant a la Lena.
GENT DEL POBLE: metge, rector, i altres dones molt tafaneres. Acusen al Felet de l’assassinat i no deixen que es defensi.
RESUM:
La Lena està sola a casa amb el seu fill Titet perquè el seu marit a marxat a la taverna. El Titet està dormint al bressol de l'habitació dels seus pares, i la Lenaestà asseguda al llit. De sobte un dels amants de la Lena, en Pau, entra per la finestra i, enfadat perquè ella no li diu amb quin altre Home s'està veient, l'escanya i la mata a ganivetades (14 ganivetades, amb un ganivet que estava a sota del llit, amb el que jugava el nen), i fuig per la finestra.
En Felet torna a casa borratxo i s'estira a dormir al llit on la Lena està morta i plena de sang(com que es de nit no veu res).
Al matí següent, el Titet intenta despertar a la seva mare, però no diu res (és tan petit que no s'adona del que ha passat, tot i que la Lena està envoltada de sang), i el seu pare està tan adormit que tampoc el sent. Llavors surt al carrer, i es troba amb unes veïnes que porten al nen a casa, i quan arriben a l'habitació i es troben la Lena morta i en Felet...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • ANNIE
  • Annie
  • Annie
  • annie
  • Annie
  • annia
  • Anni
  • annie

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS