anorexia

Páginas: 7 (1501 palabras) Publicado: 18 de mayo de 2014
QÚESTIONS PRÈVIES

• Gismero-Gonzalez, M. E. (2012). Factores Causales de los Trastornos de la Conducta Alimentaria atribuidos por profesionales sanitarios. Accion Psicologica, 9(2), 77-86.

He escollit aquest altricle per dues raons. La primera és la rellevància de la informació que apareix en l’article i que por ser de gran utilitat per a l’elaboració del projecte d’investigació. La segonaés que de seguida vaig identificar que era un article d’investigació perquè les parts eren molt diferenciades i amb una exposició clara i comprensible.

Cinc-cents vuit metges van respondre anònimament i voluntàriament a un qüestionari sobre gravetat i causes atribuïdes als trastorns com la bulímia, l’anorèxia i l’obesitat. Els participants consideren aquests trastorns molt severs , amb factorscausals molt diferenciats , més vinculats a factors biològics i hàbits de vida en l'obesitat. A la bulímia nerviosa donen més importància als hàbits de vida i els factors endocrins , mentre que en l'anorèxia destaquen més l'autodisciplina , l'ideal social de primesa , la influència dels amics i la vanitat .

Aquest article pot aportar molts coneixements previs a la nostre recerca que ens ajudarana entendre les causes que provoquen aquests trastorns alimentaris per poder elaborar posteriorment un pla de prevenció.

QÜESTIONS – GUIA PER A L’ANÀLISI

1.- FINALITAT:

Els principals objectius de la recerca són:
- Conèixer els estereotips que mantenen els professionals sanitaris (metges, infermers, psicòlegs) sobre anorèxia, bulímia nerviosa (BN) i obesitat.
- Saber quina és la sevapercepció de la gravetat d'aquests trastorns i a quin tipus de causes els atribueixen.
Per tant la finalitat de la investigació és conèixer com valoren els professionals sanitaris l`anorèxia i bulímia nervioses i l’obesitat, en concret la seva percepció de la gravetat d'aquests trastorns i a quin tipus de causes els atribueixen.
2.- MARC TEÒRIC:

El marc teòric d’aquesta investigació es trobaen el context espanyol en l’any 2012.
Els autors i les teories anteriors sobre els que es recolza la investigació són els següents:
- Gismero i Godoy, 2004: Aquests autors expliquen que Els Trastorns de la Conducta Alimentària no es poden entendre deslligats del seu context social. Es considera rellevant investigar com es comprèn, es percep i es valora a les persones que exhibeixen aquest patróde comportament.
- Crisp, 2005; Crisp, Gelder, Rix, Meltzer i Rowlands, 2000; Stewart, Keel y Schiavo, 2006 : Algunes investigacions suggereixen que l'AN pot ser una malaltia estigmatitzada per la població general, en considerar-la menys dependent de factors biològics que altres trastorns, i en canvi veure-la més provocada per qui la pateix i més sota el seu control.
- Holliday, Wall, Treasure iWeinman (2005): comparant les percepcions sobre l'anorèxia de persones amb el trastorn amb altres que no ho tenien, van trobar que aquestes últimes consideraven l'AN significativamente més controlable, i l'atribuïen més a la dieta i els hàbits alimentaris.
- Fleming i Szmukler (1992): van trobar que el 59% d'una mostra de metges i infermers d'un hospital general afirmaven que els pacients amb ANsón responsables de la seva situació.
- Brotman, Stern i Herzog (1984): informen que metges residents expressaven tenir més sentiments negatius (enuig, tristesa, ansietat, estrès i indefensió) quan tractaven pacients amb AN que en tractar als altres amb diabetis o obesitat, potser a causa de la percepció que l'anorèxia és «voluntària i autodestructiva ».

Crec que el marc teòric d’aquestainvestigación està actualitzat perquè les recerques dels autors són vigents i es poden aplicar en el context d’avui en dia malgrat que alguna sigui de l’any 1984. És un marc teòric bastant ampli i amb moltes referències a autors que previament ja han investigat sobre el tema en concret.

3.- PARADIGMES

El paradigma que s’ha utilitzat en aquesta investigació és el positivista, ja que la seva...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • No a la anorexia
  • Anorexia
  • ¿Que es la anorexia?
  • Anorexia
  • Anorexia
  • Anorexia
  • Anorexia
  • Anorexia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS