Anselm Turmeda

Páginas: 4 (778 palabras) Publicado: 9 de abril de 2015
Comentari de l’Elogi dels diners d’Anselm Turmeda
1r. Breu presentació de la biografia i l’obra de l’autor.
Poesia d’Anselm Turmeda (neix a Ciutat de Mallorca al 1138 / mor a Tunis al 1427) es vacriar molt estrictament al cristianisme a influència dels seus pares. Es coneixen referències biogràfiques a partir de diverses fonts que expliquen que era un autor moralista i escrivia normalment enprosa, la prosa trobadoresca que Ramon Llul va obrir camí i que començà en el cristianisme i al 1387 a Tunis es canvià el nom, es casà i va canviar a l’islamisme arran d’una crisi d’espiritualisme. Elsseus arxius biogràfics diuen que altres autors importants li demanaven que retornés al món cristià . Ell volia, però sempre a l’últim moment, feia marxa enrere i va morir a Tunis.

Aquest autor té unabreu producció de sis obres literàries, les quals cinc són en prosa i una en vers. És un dels pocs autors, que escriu en català i àrab. Les seves obres tracten les bones ensenyances, diversesprofecies d’astrologia, temes tabús, mercaders, moralisme i autobiografia. Utilitzava la ironia i l’esceptisme, barrejant lo diví i l’humà.

2n. Situació a l’època històrica.

Situem a AnselmTurmeda als segles XIII i XIV, a l’època medieval. En aquests instants, la burgesia estava en conflicte amb el món feudal. Al s. XIV, la burgesia demanava un canvi degut a les males collites i a la PestaNegra. Era doncs una època de canvi de mentalitat, de pessimisme i del carpe diem. En la literatura amb les idees humanistes del Renaixement, es va formar el moralisme, que parla de les tensions que viula societat en un procés de canvi. És per això que els autors religiosos parlen de les injustícies del món o dels càstigs divins que han provocat aquesta crisi.

3r. Anàlisi de la forma delpoema.

S’estructura en 9 estrofes de quatre versos , tres d’octosíl·labs masculins i un tetrasíl·lab femení (amb rima consonant aaab),
seguits d’un vers lliure...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • L'elogi dels diners; Anselm Turmeda
  • Anselm Turmeda
  • anselmo
  • anselmo
  • Ansalem Turmeda
  • San anselmo
  • San Anselmo
  • San Anselmo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS