Ansoff creixement de l'empresa

Páginas: 4 (843 palabras) Publicado: 18 de noviembre de 2009
Les diferents opcions estratègiques que té l’empresa defineixen el que es pot denominar vector de creixement de l’empresa, que està format per les combinacions possibles entre productes i mercatsactuals i nous en els quals l’empresa pot basar el seu desenvolupament:

MERCATS

ACTUALS
NOUS

ACTUALS
EXPANSIÓ DEL MERCAT
RECERCA DE MERCATS NOUS

PRODUCTES
NOUSDESENVOLUPAMENT DE PRODUCTES NOUS
DIVERSIFICACIÓ TOTAL

1.Expansió del mercat propi.
Consisteix en l'augment de la participació en els mercats en què opera i amb el mateix format comercial, podentexistir tres camins per desenvolupar aquesta estratègia. En primer lloc, que els clients actuals consumeixin més productes i serveis; en segon lloc, atreure clients dels competidors, i en tercer lloc,atreure a clients potencials que no compren en l'actualitat en aquest format comercial. Aquesta estratègia pot desenvolupar-se a través d'un creixement intern (per exemple, augmentant el nombre debotigues pròpies) o a través d'un creixement extern (per exemple, a través de la compra o fusió d’empreses competidores).

2.Recerca de nous mercats.
L'empresa de distribució comercial a travésd'aquesta estratègia s’introdueix en altres mercats geogràfics amb el mateix format comercial. Aquesta estratègia presenta majors nivells de risc com més gran és la diferència del mercat objectiu amb elsmercats d'origen en tant a estils de vida, llenguatge, entorn cultural, requeriments legals, renda per càpita, etc. En aquest sentit es pot parlar de dos nivells de internacionalització: en primer lloc,entrada en mercats amb una afinitat sociocultutral i legal elevada, i en segon lloc, entrada a mercats on l'afinitat és reduïda. Per al cas espanyol, els mercats del primer nivell estarien compostosprincipalment pels països de la Unió Europea, i llatinoamericans mentre que pels mercats del segon nivell, serien els països de la resta del món. Aquesta estratègia d'internacionalització es pot dur...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Creixement Intern I Extern De L'Empresa
  • creixement
  • ANSOFF
  • Estada A L'Empresa
  • Estada A L'Empresa
  • ansoff
  • Corbes De Creixement
  • la publicitat a l'empresa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS