Antígona Resumen corto Catalan.

Páginas: 3 (680 palabras) Publicado: 20 de enero de 2014
Antígona,
de Sòfocles.



























Resumen de l’argument.
Pròleg. Davant del palau del rei Tebes, les dos germanes Ismene i Antígona, parlen d’un malque ha caigut sobre la seva família i Eteocles i Polinices, s’han donat la mort entre els dos, en la guerra. Així, Creont, rei de Tebes, ha atorgat hores fúnebres a Eteocles, mentre que a Polinices, lodeixa sense enterrament, per a que se’l mengi els voltors.
Antígona, esta en contra d’aquest fet i pretén enterrar al seu germà, encara que se li estigui prohibit i amb un càstig de mort. Per laseva part Ismene, no esta d’acord amb ella i vol seguir les ordres del Rei de Tebes.

Pàrode. Comença amb un himne al sol, amb la llum del dia, i es diu que Tebes representava per una serp o drac. Aguanyat a l’àguila d’Àrgos. Polinices príncep Teba, a conduit l’exercit d’Àrgos contra la seva pròpia ciutat.
El cor diu que en la baralla a mort el rei Etéocles, i Creont a esdevingut nou rei.Episodi I. Ocupen l'escena el cor, Creont i un guarda. Creont ordena que a Etéoecles se li de sepultura i se li negui al seu germà: Arriba el guarda i informa que algú ha enterrat simbòlicament aPolinices. El rei demana que li porti l'autor de la desobediència.

Estàsim I. Tracta sobre la grandesa del home, que es el creador de totes les arts i domina la naturalesa. Aquí Sòfocles, te unavisió pessimista de la cultura i dona entendre que l’home no es la mesura de totes les coses.

Episodi II: Apareix el guarda amb la culpable, Antígona, agafada in fraganti en un nou espolsada alcadàver del germà, "Perquè es ho exigeixen així unes lleis eternes no escrites, que són expressió de la voluntat dels déus, i no hi ha llei humana, ni tan sols la d'aquest Creont, que pugui prevaler contraelles; està disposada a morir per un fet tan gloriós". I també Ismene desitja participar el en càstig, però al final no ho fa.
Creont, repeteix la sentència. I Corifeu li pregunta si va a matar a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • RESUM CATALA
  • resumen antigona
  • Resumen antígona
  • Resumen de Antigona
  • resumen de antigona
  • Resumen antigona
  • Resumen "Antígona"
  • Resumen de antigona

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS