Antígona

Páginas: 4 (802 palabras) Publicado: 7 de abril de 2013
PERSONATGES:
Euriganeia: li han matat als fills. Mostra la visió més pesimista i negativa de la població que ha viscut una guerra, en el cas d’Espriu: la Guerra Civil.
Astimedusa: Mostra la visiómés optimista de la població que ha viscut una guerra, en el cas d’Espriu: la Guerra Civil.
Eurídice: Mostra la visió neutral de la població que ha viscut una guerra, en el cas d’Espriu: la GuerraCivil.
Creont: Al mite es mostra com un personatge egoista i ambiciós pel poder, que busca i provoca la guerra entre els dos germans pel seu propi benefici. Posa davant la llei política de la lleimoral. És l’únic beneficiant en tota l’obra. En el context históric de la Guerra Civil espanyola representa el personatge de Franco. A ambdós els dona igual qui es baralli, només volen el poder, no lidonen valor a la vida de les persones.
Eumolt: És el personatge que dona suport a Antígona des del principi fins el final, i posa la llei moral davant de la política. En un context històric podemafirmar que fa referència al propi Espriu en el moment en que viu la Guerra Civil. Aquest ens vol mostrar que la mort d’alguns pot eradicar amb un problema com seria una guerra. Però a la segona visiópensa que és igual si mor algú com si no, els sacrificis no serveixen per a res, diria. Ens diu que no hi ha amnistia entre els dos bàndols d’una guerra quan acaba, sinó que al acabar apareix lapostguerra.
Lúcid Conseller: És un personatge que només surt a la segona versió d’Antígona. Aquest ens mostra la visió d’Espriu però de manera distanciada, perquè ja han transcorregut 25 anys de la guerracivil. Treballa des de l’ironia i pensa que una guerra no porta res més que desgràcies.
Tirèsias: És un cec endeví. El que endevina sempre ho fa a favor dels que tenen el poder. Posa de manifest,durant tota l’obra, els perills en que es troben els personatges.
Ismene: És la germana d’Antígona, la segueix fins que al final s’empenedeix i marxa, sense donar sepultura als seu germà Polinicies....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Antigona
  • Antigona
  • antigona
  • Antigona
  • Antigona
  • Antígona
  • Antigona
  • antigona

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS