Antecedentes rock’n’roll

Páginas: 2 (470 palabras) Publicado: 28 de noviembre de 2013
Antecedents del rock n roll

El Rock and Roll va començar als Estats Units a la dècada del 1950. Les seves arrels provenen del blues, el country, la música folk, el gospel i el jazz.
Blues
És ungènere musical que utilitza notes del blues i segueix una estructura de dotze compassos. Prové de l’herència africana-occidental, va ser una música que va influir en la música popular estadounidensei occidental
Country
El country (dit també algunes vegades country and Western) és un estil musical sorgit als anys 20 del segle XX a les regions rurals del sud dels Estats Units i ales províncies marítimes del Canadà. En els seus orígens, va combinar la música folklòrica d'immigrants d'alguns països europeus, principalment d'Irlanda, amb d'altres formes musicals ja arrelades a Nord-Amèrica,com el blues i els espirituals. Aquest gènere musical ha produït dos dels artistes més de tots els temps, per una banda Elvis Presley, que es coneixia a l'inici com a "the Hillbilly Cat" i era unconvidat regular del programa Louisiana Hayride, esdevingué més tard un cantant famós arran de l'emergència del rock and roll i més recentment Garth Brooks, el cantant i músic de country més famóscontemporàniament.
Música folk
Folk (de l'anglès folk, poble) és un estil de música que parteix de la música popular i tradicional per arranjar-la. Aquests arranjaments poden partir originàriament de temesmusicals populars o només prendre'n l'estil i formar temes propis dels autors. La força de la música folk és l'arrelament tradicional que el lliga amb la societat popular, que es tracta d'una música queparteix de les melodies del poble.
Gòspel
Prové de la música religiosa que va sorgir de les esglésies afroamericanes el segle XVIII. Gospel significa paraula de Deu. Aquesta forma de cantar era uncant evangèlic i les seves lletres parlen dels valors de la vida cristiana. Es caracteritza per l’ús de cors. La cantant, guitarrista y compositora Rosetta Tharpe va ser la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Antecedentes
  • Antecedentes
  • Antecedentes
  • Antecedentes
  • ANTECEDENTES
  • Antecedentes
  • antecedentes
  • antecedentes

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS