Antecedents històrics hochstrasse

Páginas: 9 (2137 palabras) Publicado: 17 de febrero de 2012
2.2

ANTECEDENTS HISTÒRICS

2.2.1 La ciutat: Múnich
2.2.1.1 Inicis El naixement de Múnich parteix de l’establiment d’un grup de monjos benedictins del monestir de Tegernsee. Després de destruir el pont del bisbe de Freising, el duc de Baviera i Sajonia, Heinrich der Löwe, va manar construir un pont sobre el riu Isar, més al sud, a prop del lloc habitat pels monjos, per controlar de formaexclusiva el transport de sal cap a Augsburg. A partir del comerç de sal es va formar un nucli, al que l’emperador Friedrich I d’Alemanya va atorgar drets de mercat, moneda i imposició d’aranzels. El 1175, se li va donar l’estatus de ciutat i es va fortificar.

2.2.1.2 Ducs de Wittelsbach Quan el duc Heinrich va ser desterrat, Múnich va passar a formar part de les possessions de la dinastiaWittelsbach i es va convertir en 1255 en residencia ducal. El duc Ludwig IV va ser anomenat l’any 1314 rei d’Alemanya i el 1328 emperador. Múnich, que era la seva residència, va ser considerablement ampliada i unes segones muralles que allotjaven una superfície interior molt més gran es van alçar per protegir les noves zones construïdes. Els ducs van estrenar una nova seu de govern, la Residenz, situadaal límit de les fortificacions ja que era una època en que havia contínuament revoltes ciutadanes en contra seva. L’amenaça dels Hussites va contribuir a l’augment de la seguretat el 1429 amb la construcció d’una nova muralla exterior. En els següents anys, els Wittelsbach van impulsar molt intensament el desenvolupament de Múnich, convertint-se en un centre del Renaixement.

2.2.1.3 SacreImperi Romanogermànic El duc Maximilian I va ser anomenat elector del Sacre Imperi Romanogermànic i amb això Múnich va passar a ser residència d’un elector de l’Imperi el 1623. Tot i la bona marxa de la ciutat, un conjunt de successos van invertir la seva tendència creixent. El 1632, tropes de Suabia ocupaven la ciutat i va haver que pagar un alt preu per que no fos destruïda del tot. A continuació, lapesta es va propagar i va matar una tercera part de la població. Finalment, va esclatar la Guerra dels Trenta Anys. Després de la guerra, a partir de 1648, la ciutat va començar una ràpida recuperació.

1

El 1704 va començar la ocupació dels Habsburg com a conseqüència de l’aliança amb França de l’elector Maximilian II Emmanuel. Els Habsburg van protagonitzar més tard una segona ocupació dela ciutat, el 1742, després de la coronació com emperador del duc Karl Albrecht. Maximilian II Joseph va deixar de banda la política expansionista dels seus predecessors i es va dedicar a començar reformes internes. Aquestes van permetre l’Acadèmia Bavaresa de la Ciència o el Englischergarten. Poc més tard, es van enderrocar les fortificacions medievals. El creixement de Múnich a finals del s.XVIII es va accelerar i la proclamació com a capital del napoleònic Regne de Baviera va ser el detonant d’un creixement vertiginós. La població es doblava en terminis de 30 anys.

2.2.1.4 Capital dels reis de Baviera Durant el regnat de Ludwig I de Baviera (1828-1848), Múnich es va convertir en un conegut centre artístic i cultural. El neoclassicisme de Leo von Kenze i Friedrich von Gärter vaprojectar la Ludwigstrasse, el palau reial i l’ampliació de la Residenz. El seu fill, Maximilian II, va impulsar especialment les Humanitats. Tot i així, va ser durant el seu regnat que es va imposar l’anomenat estil Maximilià, que recorda el gòtic anglès. A la seva mort, va pujar al tron Ludwig II, que va centrar el seu interès en l’art, la música i el teatre: va ser mecenes de Wagner i va deixardispersos per Baviera nombrosos castells anacrònics. Amb el príncep regent Luitpold (1886-1912), la ciutat va rebre un veritable impuls, tant en el camp econòmic com en el cultural. Schwabing es va convertir en centre artístic on pintors i literats buscaven la seva inspiració. El 1911 es va constituir l’agrupació artística Der Blaue Reiter. La creixent escassetat de vivenda en la segona meitat del...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Antecedents de la administracion
  • antecedentsa historicos
  • ANTECEDENTS DE L
  • antecedents ruido
  • Antecedents
  • antecedents
  • Fonaments històrics de la infermeria
  • MONUMENTS HISTÒRICS DEL MONTSENY:

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS