Antibiotics

Páginas: 8 (1963 palabras) Publicado: 12 de febrero de 2013
Índex.

1. Què són els antibiòtics? Pàg. 2


2. Història dels antibiòtics. Pàg. 3


3. Quins organismes o quins causes provoquen d’utilització d’antibiòtics (síntomes)? Pàg. 4


4. Efectes secundàries? Pàg. 5


5. Evolució de com efecte o com es propaga? Pàg. 6


6. Què és fa per curar amb els antibiòtics? Pàg. 7


7. Què podem fer evitar tenir malaltieso com evitar-les? ......Pàg. 8


8. Bibliografia. Pàg. 10


Annex_01 Pàg. 11
1. Què són els antibiòtics?
Els antibiòtics són unes substàncies químiques sintètiques capaces d’interrompre el creixement d’altres microorganismes o fins i tot d’eliminar-los.
N’hi ha de molts de diferents però els agrupem amb grups com per exemple: Aminoglucòsids, penicil·lines, macròlids. Entre moltsd’altres.
















2. Història dels antibiòtics.
La història del descobriment dels antibiòtics el situem el segle XIX a Escòcia amb Alexander Fleming.
Alexamder Fleming els va descobrir quan un dia estava cultivant un eubacteri i accidentalment va ser contaminat per fongs. Després de observar la veure que a prop d’allà on hi havia la floridura no hi havia eubacteris i faformular una hipòtesis perquè ell en el passat havia estudiat les propietats antieubacterianes d’un enzim anomenat lisozim, i va dir: que estava cultivant alguna cosa que impedia el creixement dels eubacteris. De seguida que va tenir una resposta ho va fer saber a la ciència i va arribar a la conclusió: com que el fong és del gènere Penicillium, el va nomenar penicil·lina.
Durant el període de laSegona Guerra Mundial un equip liderat per Howard Florey, amb l’ajuda de molts recursos va aconseguir tractar, investigar, purificar la penicil·lina per les infeccions provocades en el camp de Guerra. Com que va tenir un èxit molt gran a partir d’aquell moment, els van produir amb el mètode anomenat Principi actiu, i des d’aquell moment s’ha generalitzat l’ús dels antibiòtics.
En eldescobriment dels antibiòtics hi ha hagut un gran avenç amb les mesures higièniques de sanitat personal com per exemple: rentar-se les mans, higiènica personal amb condicions acceptables...
Aquests fets han revolucionat a la sanitat i s'ha arribat a dir que és el gran avanç la salut des de l’ús dels desinfectants. També amb els antibiòtics se’ls ha arribat a dir "bales màgiques", per eliminarmicroorganismes només en un sol punt sense perjudicar al cos humà, o al voltant dels microorganismes afectats.
Ha mesura que s’han anat trobant nous antibiòtics han aparegut més problemes, més bacteris més resistents, que això fa que la ciència hagi de buscar més solucions més eficaces per els bacteris més resistents com la grip .

3. Quins organismes o quins causes provoquen d’utilització d’antibiòtics(síntomes)?
Quan utilitzem els antibiòtics hi ha infeccions produïdes per bacteris o virus. La majoria d’infeccions són causades per virus:

• Refredat, faringitis i grip.
• El malestar general, la febre, la tos o la mucositat.
• Mal de coll.
• Bronquitis o tos.
• Diarrea.
• Infecció d’orina.
• Infeccions bocals.
• Infeccions a l’oïda.
• Infeccionsproduïdes per cirurgies.
• Febre i nàusees

En el cas de prendre’s molts antibiòtics pot ser que el cas que la bactèria origària d’infecció es desenrotllí ràpidament i que els antibiòtics posteriors no facin efecte, fins arribar el punt de arribar a ser hospitalitzat per poder combatre el bacteri resistent. Aquest fenomen medicament s’anomena Kaiser Permanente.



4. Efectes secundàries?L'administració d'antibiòtics en excés pot donar peu a l'aparició d'efectes indesitjables, que en general no tenen gaire importància perquè els podem eliminar amb tractament adequat, tot i que en alguns casos produeixen lesions serioses o irreversibles.
L'administració de certs tipus d'antibiòtics depèn de unes determinades circumstàncies o determinats individus està contraindicada precisament...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Antibiotics
  • Phage therapy: bacteriophages as antibiotics
  • microbiologia preguntes: desenvolupament de la resistencia als antibiotics
  • antibiotics and chemoprofilaxis
  • Poden el antibiòtics curar la grip?
  • Antibiotics: medicine's double-edged sword
  • Tarea 2 Video Addicted To Antibiotics

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS