Antic Regim

Páginas: 3 (602 palabras) Publicado: 9 de octubre de 2014
Antic Règim
Liberalisme
Feudalisme
Sistema de relacions sòcio-econòmiques i polítiques manifestades a Europa Occidental des de l'Edat Mitjana fins al segle XIX. El sistema feudal es caracteritzaper una economia tancada i autosuficient, de predomini agrari i baixa producció, en la que els grups socials s'estructuren d'acord amb la possessió de la terra, essent la relació senyor-serf la quedetermina la forma de produir.

El liberalisme econòmic es basa en la propietat privada i el contracte individual. Les primeres teories liberals es basaven en la presumpció que les accionseconòmiques dels individus són sobretot basades en el propi interès, i que permetre'ls actuar sense restricció comportaria una mena de selecció natural que portaria als resultats òptims.
Sistema senyorialSistema preponderant en l'economia de l'Antic Règim, heredat de l'Edat Mitjana, caracteritzat per la propietat senyorial, el manteniment de la servitud i el pagament dels drets feudals. A la fi de l'AnticRègim, era molt diferent segons la zona d'Europa: a Anglaterra o els Països Baixos, estava molt debilitat i la majoria dels pagesos eren lliures; a l'Europa mediterrània, els drets senyorials erenvigents, però els pagesos eren lliures; a l'Europa central i oriental continuava plenament vigent la servitud.

El rei no està per sobre de la llei, pel que ha de jurar la constitució (lleifonamental de l'Estat). Poders: l'executiu, assignat al rei, que l'exerceix a través del govern i els seus ministres; el legislatiu, exercit per les Corts en representació de la nació, que voten individualmentles propostes de la li, i el judicial exercit pels jutges, que actuen en els diferents tribunals de justícia.
Agricultura de subsistència
Agricultura que, amb la producció obtinguda, cobreix lesnecessitats d'alimentació d'una família pagesa en més del 50%, i a la qual aquesta família aporta la totalitat del treball i del capital
Divisió de la societat en classes, segons la seva riquesa....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Antic Règim
  • ANTIC REGIM
  • Antic Regim
  • Antic Règim
  • la crisi de l antic regim
  • antic règim (valencià)
  • Examen Antic Règim
  • Resum Antic Règim

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS