ANTIC REGIM

Páginas: 6 (1449 palabras) Publicado: 16 de octubre de 2014



TREBALL D’EXERCICIS







DAVID. MOLINA. GARCÉS. 3ºE.S.O. A

2. SINTETITZA
1-Explica les característiques de cadascun dels paisatges dels climes càlids. On es localitza cadascun?
-La selva. Creix en la zona de clima equatorial, les temperatures se situen prop dels 25ºC durant i les precipitacions s’on freqüents tot l’any. La vegetació és exuberant. Hi viu una fauna moltvariada. L’aigua hi és abundant i els rius són cabalosos.
-La sabana. Situada em la zona de clima tropical, on les temperatures són elevadees durant tot l’any i les pluges hi són abundants només a l’estiu. La vegetació la formen herbes altes, els arbres hi són escasos i dispersos. En aquesta zona hi viuen grans herbívors i també grans carnívors.
- El desert. La sequedat de l’aire explica que hi façatanta calor de dia i molt fred a la nit. En aquesta zona no plou quasi mai, y açó explica que hi escasseje la vegetació y que tampoc hi hagen grans rius que pasen pel desert.

2- Dels paisatges temperats d’Europa, indica’n els tipus que hi ha, l’economia i la població.
A Europa hi ha tres tipus de paisatges temperats: oceànic o atlàntic, mediterrani i continental. Al paisatge oceànic lapoblación es dispersa, però hui el paisatge està molt humanitzat, amb ciutats importants, ports, zones industrials, vies de comunicación, etc. Els paisatges mediterranis solen ser terres molt poblades i atrauen molt turismo; per això les ciutats creixen, i les urbanitzacions, els complexos hotelers, les zones d’oci i les carreteres envaeixen el territori. En el paisatge continental la población viuconcentrada en grans pobles, però hui les ciutats, les comunicacions, les explotacions mineres, les zones industrials i les activitats humanes en general han modificat profundament els paisatges tradicionals.

3-De cadascun dels paisatges fredes d’Europa, indica’n la vegetació, l’economia i la població.
Els paisatges polars només hi ha vegetació quan es produeix el desgel al sòl ixen líquens, molses,arbustos y herba, la tundra. Són zones poc poblades, amb alguns grups humans.
En els paisatges d’alta muntanya la vegetació es distribueix en pisos altitudinals fins que desapareix en els cims on hi ha neu perpètua. La población és escassa i viu de la ramaderia, tot i que actualmente algunes zones tenen un gran atractiu turístic, ja que s’hi poden practicar esports d’hivern, alpinisme, etc.4- Quins paisatges es distingeixen a Espanya? Resumeix el clima de cadascun.
-Paisatge oceànic. Característic de les terres del nord i del nord-oest peninsular. La influència atlántica suavitza el clima, l’aire humit refresca les temperatures a l’estiu i les fa més suaus a l’hivern. Les pluges hi són molt abundants durant tot l’any.
-Paisatge mediterrani. Compren l’est i el sud peninsular iles illes Balears. Es caracteritza pels estius calorosos i els hiverns suaus. Les precipitacions màximes es registren a la tardor.
-Paisatge d’interior. Es localitza a la Meseta, Extremadura, la Depressió de l’Ebre i en l’interior d’Andalusia. Predomina un clima mediterrani amb tendencia continental. Els estius són secs i calorosos i els hiverns són freds. Les pluges són escasses a causa de lallunyania del mar i la disposició del relleu.
-Paisatges d’alta muntanya. Domina les serres més elevades dels Pirineus, la Serralda Cantàbrica, el Sistema Central, el Sistema ibèric i les Serralades Bètiques. Es caracteritza per les baixes temperatures; els hiverns són llargs i freds. Els estius són frescos i curts. L’alta muntanya també es caracteritza per les precipitacions abundants.
-Paisatge deles illes Canaries. Presenten un clima subtropical àrid, amd temperatures altes tot l’any. Les pluges són escasses i molt irregulars.
5- Quina és l’activitat económica predominant en cadascun dels paisatges d’Espanya?
Els habitants de les ciutats de l’Espanya es dediquen principalment a la industria i als serveis. Una altra activitat, el turismo, ha anat prenent cada vegada més importàcia en...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Antic Règim
  • Antic Regim
  • Antic Règim
  • la crisi de l antic regim
  • antic règim (valencià)
  • Examen Antic Règim
  • Resum Antic Règim
  • Vocabulari História Antic Règim

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS